UDMR și USL au căzut la pace. S-a rezolvat problema Şcolii nr. 13

sedinta-cl
După ce în şedinţa ordinară de luna trecută (iunie) proiectul de hotărâre cu privire la trecerea Şcolii Generale nr. 13 de pe strada Botizului, împreună cu terenul aferent din domeniul public al municipiului Satu Mare în cel al judeţului a stârnit o serie de discuţii, în şedinţa de azi, 25 iulie, apele s-au limpezit. Consilierii au dat undă verde acestui transfer.

Comisia juridică din cadrul CL a cerut introducerea unui nou articol care stipulează că, proiectul de reabilitare trebuie realizat în decurs de trei ani de zile în caz contrar imobilul împreună cu terenul aferent va reveni municipalităţii.

În luarea de cuvânt, consilierul UDMR, dr. Ladislau Lang a subliniat faptul că, pe viitor ar fi de dorit ca în cazul proiectelor de hotărâre care vizează transferuri de imobile şi terenuri să fie furnizate informaţii mult mai detaliate şi mai din timp pentru a putea fi analizate.

Viceprimarul dr. Radu Roca a declarat că prin aprobarea acestui proiect, cei 204 copii cu nevoi speciale care în momentul de faţă studiază în patru locaţii diferite din oraş, vor putea să înveţe în aceeaşi clădire. “Este vorba nu numai de soarta celor 204 copii ci şi a părinţilor acestora. După reabilitarea acelui imobil toate serviciile aferente se vor desfăşura într-un singur spaţiu”, a declarat Roca.

Vă reamintim că Şcoala nr. 13 de pe strada Botizului este părăsită de mai mulţi ani. În acel spaţiu Consiliul Judeţean doreşte amenajarea unui spaţiu pentru copiii cu nevoi speciale.
La şedinţa de azi au participat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Mircea Govor respectiv senatorul UDMR, Pataki Csaba. La finalul şedinţei Govor i-a mustrat pe consierii locali spunându-le că “noi am venit aici nu în calitate de vicepreşedinte a CJ şi de senator, ci în calitate de preşedinţi ai unor partide politice care trebuiau prezentaţi la începutul şedinţei şi nu la sfârşitul acesteia”. De asemenea, cei doi invitaţi le-au cerut consilierilor locali mai multă transparenţă în decizii şi ca să vină cu lecţiile învăţate şi nu să poarte discuţii în cadrul şedinţei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.