Festivalul Medieval Ardud – sărbătoare cu cavaleri, paji, doamne şi domniţe

fest-medieval-ardud12fest-medieval-ardud01fest-medieval-ardud02fest-medieval-ardud03fest-medieval-ardud04 fest-medieval-ardud05 fest-medieval-ardud06 fest-medieval-ardud07 fest-medieval-ardud08fest-medieval-ardud09 fest-medieval-ardud10 fest-medieval-ardud11
După lecţia de aseară (sâmbătă, 20 iulie) oferită de istoricii prezenţi la simpozionul dedicat trecutului Cetăţii Ardud, Festivalul Medieval a continuat azi, 21 iulie, cu o fascinantă paradă urmată apoi de o serie de spectacole oferite de membrii Ordinului Cavalerilor Lup. Reprezentaţiile au avut loc chiar în curtea cetăţii, acolo unde cavalerii şi-au instalat tabăra.

Îmbrăcaţi în straie medievale, la paradă au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, respectiv primarul oraşului Ardud, Ovidiu Duma, împreună cu pajii, cavalerii, doamnele şi domniţele din suita stăpânului cetăţii.

După semnarea „Pactului de bună pace” cei prezenţi au urcat în curtea cetăţii pentru a participa la suita de evenimente cu tentă medievală susţinută de Ordinul Cavalerilor Lup. Cu acest prilej cavalerii au reînviat vechile poveşti ale cetăţii începând cu cea mai cunoscută legendă a localităţii, cea legată de fiica lui Rakoczi, Vilma.

Festivalul Medieval a fost organizat de Primăria oraşului Ardud împreună cu Casa de Cultură „Mircea Augustin” din localitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.