A fost inaugurată pista pentru automodele, în parcarea de la Real (galerie foto)

pista-modele13pista-modele01pista-modele02 pista-modele03 pista-modele04 pista-modele05 pista-modele06 pista-modele07 pista-modele08 pista-modele09 pista-modele10 pista-modele11 pista-modele12 pista-modele14 pista-modele15
Azi, 20 iulie, în parcarea de la Hypermarket-ul Real de pe Careiului, a avut loc inaugurarea ringului OFF-ROAD, prima pistă cu pământ tasat din România, destinată automodelelor teleghidate. Ringul are o lungime de 250 m, iar lăţimea pistei variază între 3,3 şi 4,5 metri.

Dintre oficialităţi la eveniment au participat subprefectul Cristian Sasu, deputatul UDMR, Gabor Kereskenyi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef şi viceprimarul municipiului, reşedinţă de judeţ, Marcela Papici.

Potrivit celor declarate de preşedintele Asociaţiei Nitro-Mania Satu Mare, Attila Miklovics, pista este construită din piatră peste care vine un strat de pământ tasat. „Acesta este terenul ideal pentru automodele şi este prima pistă de acest gen din România. În viitor dorim să organizăm competiţii pe acest teren”, a declarat Miklovics. Potrivit organizatorilor, un asemenea automodel teleghidat poate atinge viteza de 100 km/h, iar în cadrul competiţiilor pe teren pot concura între cinci şi zece maşini.
După tăierea panglicii inaugurale au avut loc antrenamentele dar şi cursele demonstrative, competiţia propriu-zisă urmând a se desfăşura duminică, 21 iulie, cu începere de la ora 11.00. Decernarea premiilor va avea loc de la ora 15.00.

La inaugurarea pistei au fost prezenţi şi doi aeromodelişti cu elicoptere teleghidate care au susţinut o scurtă demonstraţie pentru publicul prezent.

Pista va fi deschisă toată perioada anului, amatorii de automodele fiind aşteptaţi zilnic în intervalul orar 09.00-21.00. Cei care doresc să închirieze pista pentru o singură zi vor avea de plătit 30 lei, iar abonamentul pentru un an este de 120 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.