Zilele Culturale Partium, la a XII-a ediţie

udmr-satu-mare
Organizarea celei de-a XII-a ediţii a Zilelor Culturale Partium a fost tema conferinţei de presă de azi, 19 iulie, susţinută de liderii UDMR la sediul formaţiunii politice de pe strada Mihai Viteazul. Seria de evenimente se vor desfăşura în perioada 19-25 august.

La întâlnirea cu presa au participat senatorul UDMR, Pataki Csaba, deputatul Kereskenyi Gabor, principalul organizator al evenimentului, Stier Peter respectiv consilierul municipal, Szocs Peter.

Potrivit celor declarate de Stier, în acest an evenimentele legate de Zilele Culturale Partium se vor desfăşura în trei locaţii principale şi anume: Grădina Romei, Piaţa 25 Octombrie, parcul de lângă Turnul Pompierilor, la care se mai adaugă şi alte câteva locaţii secundare precum două PUB-uri din oraş, respectiv Sala festivă a Colegiului Naţional „Kolcsey Ferenc”. Spectacolele programate pentru această ediţie se vor desfăşura pe patru scene, iar organizatorii promit concerte de zile mari care vor atrage spectatori nu doar din Satu Mare ci şi din alte judeţe respectiv din Ungaria.

Pe lângă concerte spectatorii vor avea parte şi de expoziţii precum cel dedicat marelui fotbalist de la Ferencvaros (Ungaria), Albert Florian, singurul sportiv maghiar care în 1969 a câştigat balonul de aur, dar şi un meci de fotbal ce va avea loc în data de 23 august, pe Stadionul Olimpia între „old boys” de la Ferencvaros şi cei de la echipa fanion a Sătmarului care, cu decenii în urmă au înscris numele oraşului şi judeţului nostru pe „harta fotbalului” naţional.

În luarea de cuvât senatorul Pataki Csaba a declarat că acest eveniment a devenit deja o tradiţie în municipiul Satu Mare, având scopul de a prezenta şi promova valorile tradiţionale şi culturale a comunităţii maghiare din această regiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.