Calculatoare şi internet pentru copiii străzii

Calculatoare
În perioada iulie 2012 – iunie 2013, Asociaţia STEA a implementat proiectul “Ateliere de dezvoltare educaţională pentru copiii şi tinerii străzii” (ateliere de educaţie prin IT&C) finanţat de către organizaţia “Ateliere fără frontiere” în cadrul apelului la proiecte ASSOCLIC.

Scopul acestui proiect a fost creşterea şanselor de reintegrare şcolară, profesională şi socială a copiilor şi tinerilor străzii. Prin intermediul acestui proiect, Asociaţia “Stea” a primit opt calculatoare care sunt folosite la Centrul de zi pentru dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor de viaţă a acestor copii şi tineri.

În perioada ianuarie-iulie 2013 au fost realizate următoarele activităţi la care au participat 30 de copii şi tineri ai străzii cu vârste cuprinse între 5 şi 35 de ani: alfabetizare şi cultură generală, atelier de integrare şi orientare profesională, atelier de educaţie pentru sănătate, atelier de informare asupra drepturilor copilului şi omului, atelier de dezvoltare a abilităţilor cultural-artistice, atelier de însuşire a abilităţilor şi deprinderilor de utilizare a internetului şi calculatoarelor.

Aşadar, în această perioadă, toate persoanele care au participat la aceste ateliere au înregistrat progrese în dezvoltarea abilităţilor de scris şi socotit, au dobândit cunoştinţe noi de geografie, istorie, obiceiuri şi tradiţii româneşti, matematică şi anatomie. De asemenea, ei au învăţat să-şi caute locuri de muncă pe internet, să-şi redacteze CV-urile şi scrisorile de intenţie şi şi-au creat conturi pe site-urile care intermediază locuri de muncă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.