Parlamentarii UDMR readuc în discuţie problema Şcolii generale nr. 13

Kereskenyi-pataki
În cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, 12 iulie la sediul UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba împreună cu deputatul Kereskenyi Gabor, au subliniat faptul că proiectul de hotărâre ce viza transferul Şcolii nr. 13 din patrimoniul municipiului în cel al judeţului nu a fost respins cu rea-credinţă de către consilierii udemerişti.

La ultima şedinţă a Consiliului Local (CL) Satu Mare, grupul UDMR a votat împotriva acestui transfer. La şedinţa respectivă liderul grupului UDMR din cadrul CL, Maskulik Csaba a subliniat faptul că proiectul a fost respins din cauza informaţiilor insuficiente puse la dispoziţia consilierilor, acesta cerând informaţii în plus cu privire la acest subiect. Vă reamintim că, Consiliul Judeţean (CJ) doreşte amenajarea acelui spaţiu pentru a putea funcţiona ca şcoală incluzivă pentru copiii cu nevoi speciale.

În luarea de cuvânt Kereskenyi a subliniat faptul că, municipalitatea vrea să renunţe la o clădire în avantajul CJ, în condiţiile în care se poate vorbi despre mai multe instituţii care, în opinia sa îşi desfăşoară activitatea în condiţii improprii. Kereskenyi a exemplificat cu Poliţia Locală care în prezent funcţionează la parterul unui bloc de locuinţe şi cu sediul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale (DITL), instituţie care îşi are sediul într-o clădire cu serioase probleme de rezistenţă.

Totodată, Kereskenyi consideră că, acea clădire nu ar trebui cedată „deoarece Consiliul Judeţean nu s-a dovedit a fi o gazdă tocmai bună. Spre exemplu, în 2011 municipalitatea a cedat Consiliului Judeţean un imobil pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 5, unde se dorea construirea unei biblioteci noi dar după cum ştim, de doi ani de zile nu s-a mai întâmplat nimic. Mai mult decât atât, nu există o linie de finanţare deschisă de Uniunea Europeană pentru amenajarea unor instituţii de învăţământ. Şi atunci, mă întreb: de unde va lua Consiliul Judeţean bani pentru această investiţie?”.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, senatorul Pataki Csaba a criticat Guvernul pentru modul în care vrea să colecteze impozitele pe suprafeţele agricole mai mici, obligând oamenii să depună declaraţiile fiscale doar în punctele de lucru ale Trezoreriei. „În judeţul Satu Mare există doar patru asemenea puncte de lucru astfel că, acei bătrânei de la ţară vor fi puşi pe drumuri. Este o bătaie de joc la adresa bătrânilor noştri. După începerea noii sesiuni parlamentare voi depune în acest sens o interpelare la adresa Guvernului, însă nici până atunci să nu creadă guvernanţii că ne-am dus cu toţii în vacanţă. Vom sta cu ochii pe ei”, a declarat Pataki.

2 Comentarii la "Parlamentarii UDMR readuc în discuţie problema Şcolii generale nr. 13"

 1. vasile   12 iulie 2013 at 11:16 pm

  analizând la rece parlamentarii UDMR au perfectă dreptate. Ex: nu s-au finalizat nici până astăzi lucrările de reabilitare la Policlinica veche, iar spaţiul scolii generale 13 îl poate da în folosinţă şi consiliul local Satu Mare fără a trece mai întâi în administrarea Consiliului judeţean Satu Mare. Adică în momentul în care unii demnitari de la guvernare nu se descurcă încearcă să arunce vina pe cei de la UDMR.

  Răspunde
 2. Erdei Dorel   13 iulie 2013 at 11:13 am

  De ce nu se merge pe o negociere politica "desteapta"…de ex. cand esti in opozitie nu spui "nu" inspre a bloca, iar dupa aceea , pierzi timp in a explica (si fiecare intelege ce vrea, iar de pierdut stim cine pierde cu adevarat)…cand poti spune…"da"…in conditiile…imobilul trece in proprietatea (…) in conditiile derularii unei finantari europene (…), in caz contrar realizarii in termen de x luni, imobilul revenind in proprietatea …
  Asa, punceaza ambele parti, unii fac, altii puncteaza participand, copiii cu nevoi speciale au conditii la standarde!…iar cei ce nu fac, sau, dau acolo, doar o bidinea cu var sunt efectiv controlati de o opozitie constructiva…. altfel pierd pixeli din imaginea politica…. Daca vom merge spre a promova drept castigator, alegatorul, vom reusi cu totii, iar cei cu intentii obscure se vor autoelimina prin nerealizari usor demonstrabile.

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.