Klaus Iohannis: După regionalizare numărul funcţionarilor va creşte

KLAUS JOHANNIS

Prim-vicepreşedintele PNL, primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, coordonatorul comisiei liberale care se ocupă de regionalizare, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că după regionalizare numărul funcţionarilor va creşte, ceea ce va fi bine, doar dacă aceştia vor fi suficient de bine plătiţi.

‘Va creşte (numărul funcţionarilor după regionalizare, n.r.). Dacă creşte într-o gândire bună, este în regulă. Nu trebuie să cădem în capcana aia că statul are nevoie de puţini funcţionari. Nu funcţionează cu puţini oameni. Statul este în general un prost administrator, dar nu numai la noi, peste tot, în comparaţie cu firmele private performante’, a spus Iohannis.

Acesta crede că populaţia va beneficia de servicii de calitate numai dacă funcţionarii vor fi motivaţi, inclusiv financiar, să îşi facă bine treaba.

‘Ca să ajungă la un nivel de deservire optimă a populaţiei, trebuie să aibă un anumit aparat funcţionăresc care să prelucreze ce trebuie să prelucreze. Această abordare populistă, că hai să-i dăm afară pe funcţionari că tot nu fac nimic, nu ajută pe nimeni, pe absolut nimeni’, a mai declarat prim-vicepreşedintele PNL.

Potrivit acestuia, mulţi funcţionari publici sunt acum demotivaţi în condiţiile în care sunt tot mai puţini, lucrează tot mai mult şi salariile sunt mici.

‘Dacă câştigi 800 de lei pe lună şi toată lumea îţi spune că eşti un slab şi nu faci nimic, cât de motivat mai eşti? Şi atunci, chiar faci mai puţin. În loc să-i ambiţionăm şi să facem mai eficientă funcţionărimea, din aceste sloganuri şi tăieri de posturi, din ce au fost ei îi faci mai puţini şi mai slabi, ceea ce nu ajută pe nimeni. Cetăţeanul cu siguranţă nu va fi servit mai bine cu mai puţini funcţionari, mai prost plătiţi şi mai demotivaţi’, a explicat primarul sibian.

Acesta a recunoscut că a fost nevoit să taie şi el din posturile vacante de la Primăria Sibiu, fiind vorba de câteva zeci de posturi, însă nu s-a ajuns să nu mai funcţioneze anumite servicii.

‘Deocamdată tăiem. Şi noi tăiem posturile vacante. Sunt câteva zeci de posturi care pică’, a anunţat Klaus Iohannis.

Prim-vicepreşedintele PNL nu este de acord cu tăierile de posturi din administraţia locală atâta timp cât aceasta poate susţine financiar aparatul administrativ. Primarul Iohannis a arătat că un oraş german, înfrăţit cu Sibiul, care are o populaţie aproape la jumătate cât Sibiul, are de trei ori mai mulţi angajaţi bugetari pentru municipalitate, adică 2.000 de salariaţi, faţă de 600 câţi lucrează la primăria sibiană şi toate serviciile subordonate.

sursa: agerpres.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.