O nouă expoziţie de carte cu vânzare organizată de asociaţia STEA

Stea1
Dupa ce prima expoziţie de carte s-a dovedit a fi de interes pentru sătmăreni, Asociaţia STEA organizează a doua acţiune de strângere de fonduri, prin oferirea de cărţi la mâna a doua celor interesaţi, în schimbul unei donaţii modice.

Acţiunea va avea loc vineri, de la ora 13.00, în Pasajul “Corneliu Coposu”. Intitulată sugestiv “O carte pentru sufletul tău!”, campania îşi propune pe de o parte să ofere sătmărenilor (copii, tineri şi adulţi) posibilitatea de a pleca acasă cu o carte ieftină, iar pe de altă parte din strângerea de fonduri să fie achiziţionate alimente, medicamente şi produse de igienă pentru Centrul de zi unde vin copiii şi tinerii străzii.

“Cărţile provin din donaţii de la sătmăreni, majoritatea persoane în vârstă care ne-au spus că dacă nu ne pot ajuta financiar, să valorificăm donaţiile şi astfel să putem acoperi parte din costurile de la Centrul de zi. În urma mediatizării primei acţiuni, am fost sunaţi şi întrebaţi când mai organizăm un astfel de târg. Aşadar, există interes şi asta ne bucură foarte mult”, a spus reprezentantul asociaţiei, Diana Bretan.

Printre titlurile expuse amintim: DEX-ul elevului; Metode şi tehnici de exprimare orală, Mic atlas istoric al secolul XX; Biblia hazlie, 50 de documente strict secrete care au schimbat istoria; Recomandări psihanalitice pentru mame etc. Târgul de vineri cuprinde nume mari din proză şi poezia română şi străină, precum: Marin Preda, Eugen Barbu, Ion Creangă, Victor Hugo, Ellen White, Alexandre Dumas, Cervantes şi mulţi alţii. Totodată, o parte dintre cărţi sunt dedicate regimului nazist şi documentelor secrete.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.