Centru de angajare pentru persoanele cu dizabilităţi

centru-munca
Începând de azi, 3 iulie, la Satu Mare va funcţiona un Centru de Angajare Asistată destinată persoanelor cu dizabilităţi. Conferinţa de prezentare a proiectului „EMA – Eficienţa Muncii Asistate” care a facilitat deschiderea centrului a avut loc azi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Centrul „Sfântul Paul” de pe strada Luko Bela nr. 15. Satu Mare este al VII-lea judeţ în care va funcţiona un asemenea centru.

Proiectul mai sus menţionat a fost implementat de către Centrul de Coordonare în Angajare Asistată pentru Angajatori şi Persoane cu Dizabilităţi „ATRIUM”, Fundaţia „Alpha Transilvania” Târgu Mureş în colaborare cu Organizaţia „Caritas” a Diecezei Satu Mare. Tot în cadrul conferinţei de presă de azi a fost lansată şi Platforma de Reabilitare Vocaţională şi Integrare prin Angajare Asistată care dispune şi de un site de prezentare: www.dizabeze-job.ro.

Coordonatorul proiectului, Pap Eva, a declarat că acest centru va veni în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi care doresc să se integreze pe piaţa muncii din judeţul Satu Mare. „Centrul de Angajare asistată de la Satu Mare a fost creat cu scopul de a le oferi suport atât angajatorilor cât şi persoanelor cu dizabilităţi aflate în căutarea unui loc de muncă”, a declarat Pap Eva.
În cadrul centrului vor fi organizate şi cursuri de calificare în vederea specializării în meserii precum: peisagist floricultor, tâmplar, agent curăţenie clădiri şi mijloace de transport, legător manual şi florar decorator. Cursurile vor avea o durată de 5 luni şi vor însuma un total de 360 de ore de teorie şi practică. Aceste cursuri vor fi organizate în limbile română şi maghiară şi sunt acreditate de Agenţia Naţională a Calificărilor (ANC). Potrivit celor declarate de Pap Eva, după absolvire participanţii vor intra într-un program de mediere a locului de muncă.

Pentru a se înscrie la cursuri, candidaţii sunt rugaţi să prezinte următoarele acte doveditoare: certificatul de handicap, buletinul sau cartea de identitate, acte de studii, certificatul de naştere şi o adeverinţă medicală de la medicul de familie cu menţiune – „Apt pentru curs”. Cei care doresc mai multe informaţii cu privire la acest centru sunt rugaţi să se adreseze specialiştilor de la Organizaţia „Caritas”, Piaţa Libertăţii, nr. 20.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.