Şase SKIMMERI sătmăreni trimişi în judecată

skimming

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, sub directa coordonare a procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare, au finalizat cercetările în cazul destructurării unei grupări organizate, cu preocupări infracţionale pe linia criminalităţii informatice.

Procurorii au emis în cauză rechizitoriu cu propunere de trimitere în judecată a unui număr de şase membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 27 şi 45 de ani, cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de: constituire a unui grup infracţional organizat ori aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni, precum şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată.

Gruparea infracţională a fost destructurată la finele lunii ianuarie 2013, în urma a 14 percheziţii domiciliare efectuate în judeţul Satu Mare de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare – BCCO Oradea şi procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare. Acţiunile au fost derulate cu suportul de specialitate al SRI, DIPI, al poliţiştilor Serviciului de Acţiuni Speciale şi al criminaliştilor din cadrul IPJ Satu Mare.

De asemenea, la momentul respectiv au fost puse în aplicare 14 mandate de aducere pentru membri grupării. În urma percheziţiilor s-au ridicat 16 laptop-uri, patru calculatoare, cinci hard-disk-uri, 30 de telefoane mobile, 47 cartele de telefonice precum şi echipamente electronice confecţionate artizanal în scopul desfăşurării unor activităţi de skimming.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.