Pensionarii cu venituri sub 500 lei vor circula gratuit cu autobuzele Transurban

consiliu-local-sm
Începând cu data de 15 iulie (anul curent) pensionarii aflaţi la limită de vârstă, cu domiciliul pe raza municipiului Satu Mare şi cu pensia sub 500 de lei pe lună vor beneficia de transport gratuit pe toate liniile de transport din oraş. Proiectul de hotărâre a fost votat în şedinţa ordinară de azi, 27 iunie, a Consiliului Local.

Din statisticile Casei Judeţene de Pensii (CJP) Satu Mare reiese că în prezent, în municipiul Satu Mare sunt un număr de 1.388 de pensionari care îndeplinesc criteriile mai sus enumerate.
Consilierul local UDMR, Maskulik Csaba a declarat că proiectul de hotărâre propus pentru aprobare nu are o fundamentare economică temeică. “Noi vom subvenţiona cu suma de 65 de lei preţul unui abonament. Este un lucru bun doar dacă acea persoană face 30 de călătorii într-o lună. Însă, în condiţiile în care face doar două sau trei călătorii, ne vom trezi la un moment dat că noi subvenţionăm ceva ce nu se întâmplă”, a declarat Maskulik.

În proiectul de hotărâre se arată că “influenţele datorate introducerii începând cu semestrul II de gratuități la pensionarii la limită de vârstă cu domiciliul în Satu Mare, cu pensii sub 500 lei care produc o diminuare a veniturilor din activitatea de bază ca urmare a pierderii parțiale a veniturilor din vânzarea biletelor de 1,00 lei. A fost luată în calcul, de asemenea, noua structură de subvenționare. Crește nivelul subvenției necesare pentru acoperirea diferențelor de preț ca urmare a facilităților introduse cu 1 Iulie, și scade nivelul subvenției pentru acoperirea cheltuielilor cu încadrarea în nivelul de 4.000 mii lei”.

Tot în şedinţa de azi, consilierii locali au aprobat şi planul de administrare a SC Transurban SA dar şi proiectul de hotărâre cu privire la rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli a societăţii pe anul 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.