Municipiul Satu Mare va cotiza cu mai mulţi bani la Olimpia

consiliu-local-sm2
În cadrul şedinţei de azi, 27 iunie, consilierii locali au aprobat majorarea cuantumului cotizaţiei municipiului Satu Mare, în calitate de asociat şi membru fondator al Asociaţiei Sportive „Club Sportiv Fotbal Club Olimpia 2010” la nivelul minim de 200.000 lei pe an. De asemenea, consilierii au fost de acord ca acest cuantum să poată fi modificat în funcţie de disponibilitatea bugetară a municipiului.

Potrivit statutului asociaţiei, municipiul Satu Mare, prin Consiliul Local s-a angajat să plătească o cotizaţie anuală condiţionată de îndeplinirea unor obiective de 150.000 lei pe an. Însă, prin adresa depusă pe data de 12 iunie 2013, asociaţia sportivă cere suplimentarea cotizaţiei pentru anul 2013, motivând solicitarea prin faptul că a promovat în Liga a II-a iar cheltuielile necesare pentru funcţionarea echipei s-au majorat în mod substanţial.

În raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre se arată că „conform fundamentării înaintată de către asociaţia sportivă, modificările de taxe şi tarife precum şi modificările datelor iniţiale ale asociaţiei raportate la numărul de jucători şi alte activităţi şi tipuri de cheltuieli cum ar fi: transport, cazare şi masă în deplasările suplimentare ale lotului, baremurile arbitrilor şi observatorilor oficiali, paza şi ordinea la jocurile oficiale, cheltuielile suplimentare cu taxele şi vizele de transfer FRF, asistenţa medicală, necesită o sumă mai mare decât suma alocată iniţial cu 45-50% . Pentru a evita retrogradarea echipei de fotbal şi având în vedere că până în acest moment au fost îndeplinite ţintele stabilite, este necesară suplimentarea cotizaţiei anuale pe anul 2013”.

Nemulţumit de această suplimentare, consilierul local UDMR Maskulik Csaba a declarat că, deşi Olimpia a promovat în Liga a II-a nu se ştie cu ce costuri. “Suntem puşi în situaţia de a vota suplimentarea cuantumului dar nu cunoaştem costurile în condiţiile în care Consiliul Local este asociat şi membru fondator al asociaţiei. E cam hilară treaba”, spune Maskulik.
Preşedintele Clubului Olimpia Dsan Băbuţ a declarat că până acuma s-au dat bani CSM-ului care nu a arătat mare lucru iar baschetul şi handbalul nu au chiar atât de mare priză la public. Potrivit acestuia salariile şi primele pe un an întreg la Olimpia au fost în sumă totală de aproximativ 3.200.000 lei, în condiţiile în care CSM-ul ar fi primit de 20 de ori mai mult. “Dacă vrem să avem o echipă în Liga a II-a şi cheltuielile sunt mai mari. Dacă nu, atunci vom retrograda din nou”, spune Băbuţ.
În cele din urmă, consilierii au aprobat proiectul de hotărâre luat în discuţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.