Primăria Satu Mare intenţionează să construiască săli de sport pentru popice şi bowling

popice
Conducerea Primăriei Satu Mare în colaborare cu Federaţia Română de Popice-Bowling (FRPB) doreşte să atragă fonduri europene în vederea construirii unei săli de sport moderne care să deservească pregătirea tinerilor şi nu numai în ramuri sportive precum bowling-ul şi popicele. Având în vedere rezultatele deosebite obţinute la nivel naţional şi internaţional de către popicarii de la CS UNIO, conducerea FRPB a ales să demareze Campania de construire de noi săli de sport la Satu Mare.

Anunţul a fost făcut în cadrul unei unei conferinţe de presă organizate azi, 20 iunie, în sala de şedinţe a Consiliului Local Satu Mare. La întâlnirea cu reprezentanţii mass-media au participat preşedinta FRPB, Maria Popescu, secretarul executiv al federaţiei, Constantin Stamatescu, cei doi viceprimari, dr. Radu Roca respectiv Marcela Papici dar şi reprezentanţi ai CS UNIO Satu Mare.

Potrivit declaraţiei făcute de Maria Popescu “aici la dumneavoastră am găsit deschidere. În proiectul bugetar european pentru perioada 2014-2020, este prevăzută o linie de finanţare pentru săli de sport şi astfel ne-am gândit că avem şansa să popularizăm popicele şi bowling-ul în rândul copiilor, tinerilor şi nu numai prin construirea unor noi piste. Investiţiile ar fi finanţate din fonduri europene. Pentru amenajarea la standarde moderne a opt piste de bowling şi a opt piste de popice investiţia ar fi de aproximativ 300.000 euro”.

Viceprimarul Marcela Papici a declarat că varianta ideală ar fi construirea unei noi săli de sport. “Dacă un astfel de proiect nu ar fi eligibil atunci avem varianta renovării unei locaţii deja existente. O altă variantă ar fi îmbunătăţirea bazei sportive deja existente. Acest proiect ne va ajuta pentru organizarea unor competiţii europene şi mondiale de bowling şi popice la Satu Mare”, a declarat Papici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.