Centru multifuncţional pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţia copilului

centru
Pentru a veni în sprijinul tinerilor care părăsesc sistemul de protecţia copilului, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) a câştigat un proiect de finanţare în vederea construirii unui centru multifuncţional pentru aceşti copii şi tineri. Acesta va fi singurul serviciu din judeţ destinat copiilor şi tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie.

Centrul va funcţiona în comuna Lazuri, localitatea Noroieni. Valoarea totală a proiectului este de 365.000 euro, din care 89,05% provin de la bugetul de stat iar restul de aproximativ 40.000 euro (10,95%) este contribuţia Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare.

Proiectul acestui centru a fost prezentat în cadrul şedinţei Comisiei judeţene privind incluziunea socială ce a avut loc azi, 20 iunie, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ. Centrul va avea o suprafaţă totală de 402,97 metri pătraţi şi va include partea de parter şi un etaj. Imobilul va cuprinde un număr de zece camere, bucătărie, cameră de zi şi cinci băi. În centru vor putea fi cazaţi 20 de persoane, câte doi în fiecare cameră. În prezent clădirea se află în stadiul de fundaţie însă perioada de finalizare a construcţiei este de 6 luni. Instituţia va avea patru angajaţi şi anume: un psiholog, un asistent social, un şef de centru şi un administrator.

Tinerii care părăsesc sitemul de protecţie a copilului vor putea să stea în centru cel mult trei ani. Aceştia vor semna un contract de rezidenţă cu conducerea serviciului. De asemenea, conducerea centrului va încheia un contract de parteneriat şi cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare în vederea includerii tinerilor în cadrul diverselor cursuri de calificare şi pentru a-i ajuta să-şi găsească un loc de muncă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.