Proiect de calificare profesională a deţinuţilor

puscariasi
Azi, 19 iunie, la Hotel „Dana II”, a fost prezentat proiectul “Ai încredere în tine acum ai o șansă în plus”. Beneficiarul proiectului este Penitenciarul Timişoara, iar partenerii acestuia penitenciarele din Botoşani şi Satu Mare, Fundaţia “Şcoala de Afaceri şi Meserii” Timişoara şi S.C. Medlife SA Bucureşti.

Obiectivul principal al proiectului este facilitarea accesului pe piaţa forţei de muncă pentru un grup de 800 de persoane private de libertate din penitenciarele Timişoara, Botoşani şi Satu Mare, prin programe de calificare/recalificare profestională, teoretică şi practică, în domenii cu necesar ridicat de forţă de muncă.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni!”.

În cadrul evenimentului de azi au fost prezentate atât rezultatele obţinute de la debutul proiectului, pe parcursul a 24 de luni de implementare, cât şi activităţile care vor fi demarate în perioada următoare. Astfel, până în present 501 persoane private de libertate au fost selectate și evaluate din punct de vedere psihologic iar 408 de persoane private de libertate care au obţinut certificate de calificare profesională.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.