Adrian Ștef solicită demisiile conducerilor DSP și DSV Satu Mare

adrian-stef
Toxiinfecţia alimentară de la Restaurantul „Romantic” din Satu Mare a fost cauzată de una dintre bucătărese. Anunţul a fost făcut azi, 19 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în sala mică a Palatului Administrativ. Pentru modul defectuos în care a fost gestionat acest caz, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef cere demisia conducerilor DSP şi DSV Satu Mare.

Prezent la conferinţa de presă de azi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef s-a arătat nemulţumit faţă de modul de care au intervenit DSP şi DSV în acest caz. Ştef a înaintat Ministerului Sănătăţii respectiv Ministerului Agriculturii informări cu privire la cazul de la Romantic, solicitând totodată demiterea conducerilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) şi a Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare. Preşedintele CJ a subliniat faptul că după producerea primului eveniment DSP, DSV, Protecţia Consumatorilor dar şi Poliţia trebuia să intervină în forţă pentru ca nenorocirea să nu se mai repete.

La rândul său, prefectul Eugeniu Avram a declarat că din cauza nerespectării procedurii de lucru se impune efectuarea unui control amănunţit. Tot în cadrul conferinţei de presă de azi, dr. Dorina Dragoş Guran a anunţat că îşi va înainta demisia din funcţia de director al instituţiei.

Potrivit raportului prezentat de către directorul DSP, dr. Dorina Dragoş Guran respectiv de dr. Dorin Maurer din partea DSV Satu Mare reiese că, una dintre bucătărese era purtătoare de stafilococ auriu, bacterie care s-a răspândit apoi pe plautorile pe care le-au consumat participanţii la banchetul de joi (13 iunie) seara respectiv la botezul de vineri, 14 iunie. Bucătăreasa în cauză a fost cea care a preparat platourile în cele două seri, deşi după banchetul de joi, atât DSP cât şi DSV i-a interzis să mai gătească. Mai mult decât atât femeia nu putea să prezinte inspectorilor niciun certificat de sănătate.

4 Comentarii la "Adrian Ștef solicită demisiile conducerilor DSP și DSV Satu Mare"

 1. stafilococ   19 iunie 2013 at 9:16 pm

  de ce nu sa raspandit stafilococul si pe platourile de unde au macat angajatii?

  Răspunde
 2. acid   19 iunie 2013 at 9:45 pm

  Prostii spune-ti mai adevarul, patronul e USL-ist si nu aveti cum sa il bagati pe el in rahat

  Răspunde
 3. viorel   19 iunie 2013 at 10:38 pm

  Patronul este un mare sponsor USL! Si uite cum impusca doi iepuri(PDL-isti) dintr-o data! Se pregatesc persoane,,competente,, aidoma tututror caricaturilor instalate la Aeroport, CJ, CL, primarie etc. Consilieri, consiliere, sefi birou, si alte posturi inventate peste noapte si platite din banii nostri!!

  Răspunde
 4. Alexandru   20 iunie 2013 at 10:06 am

  Mai Viorel tu esti pd-ist mai, dar pd-ul ce profesionisti a pus in functii? imi vine sa rad in timp ce scriu ,toate panaramele le-ati pus in functii, bisnitari s.m.a.d.
  Putea si USL-ul sa faca la fel ca pd-ul schimbau organigrama si cadeau toti directorii in 24h, nici dupa un an de zile nu sau schimbat asa ca ciocu mic si joc de glezne…

  Răspunde

Scrie un comentariu