Jandarmii și elevii din Beltiug s-au distrat la poligon

jandarmeria

Jandarmii sătmăreni au desfăşurat la Şcoala din Beltiug o activitate având ca temă delincvenţa juvenilă. Acţiunea face parte din cadrul proiectului „Parteneri pentru siguranţă în şcoală, pe stradă şi acasă”.

Astăzi, 17 iunie, jandarmii sătmăreni, la solicitarea directorului Şcolii di Beltiug, Aurora Badea, i-au instruit pe elevi cu privire la faptele de natură penală şi contravenţională, le-au vorbit despre materialele pe care le utilizează, despre armamentul uşor şi greu din dotarea institutiei, despre ţinuta jandarmilor. Jandarmii au dorit să-i sensibilizeze pe elevi cu privire la respectarea normelor de conduită şi a legii atât pe timpul cât sunt la şcoală cât şi în timpul lor liber, acasă sau pe stradă.

După prezentarea aspectelor teoretice, oamenii legii au urmărit atragerea audienţei spre dialog şi expunerea propriei păreri cu privire la violenţă şi la modul în care trebuie să acţioneze în caz de violenţă. Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să stea departe de fenomenul violenţei, iar dacă sunt martori sau chiar sunt implicaţi în violenţă, cum trebuie să acţioneze imediat.

Un aspect esenţial al acestei acţiuni a fost conştientizarea elevilor cu privire la faptul că a fi violent nu înseamnă a fi puternic şi totodată « Violenţa nu te face mai puternic ! » . Pentru a face întâlnirea dintre cele două instituţii mai atractivă pentru copii, jandarmii au pregătit surprize elevilor. Astfel, după ce le-a fost prezentată trusa criminalistică elevii au putut testa modul de amprentare, fiind îndrumaţi de specialistul Jandarmeriei, plt. Florentin Oros.

Apoi, plutonierii Ovidiu Turtoi şi Lucian Moisa, ambii din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil au amenajat un mini poligon de tragere unde elevii au avut posibilitatea de a testa tragerea cu arme airsoft. Elevii au fost foarte încântaţi de cele prezentate, iar la final au făcut poze cu jandarmii şi materialele acestora. Activitatea a fost apreciată ca o reuşită de către cei prezenţi, aceştia având astfel prilejul să manipuleze armele, să tragă cu arme airsoft, sub atenta supraveghere a jandarmilor.

Şi pentru că se apropie cu paşi repezi vacanţa, jandarmii le-au transmis copiilor şi cadrelor didactice vacanţă plăcută cu mult soare şi multe bucurii şi să nu uite să respecte regulile de conduită şi pe timpul vacanţei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.