DSP Satu Mare a amendat Restaurantul “Romantic” cu 6.000 de lei

dsp

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a amendat Restaurantul “Romantic” în cazul toxiinfecţiei alimentare cu suma de 6.000 lei. Totodată, activitatea restaurantului a fost suspendată temporar. Măsurile luate de către conducerea instituţiei au fost transmise mass-mediei prin intermediul unui comunicat de presă pe care îl redăm integral în rândurile care urmează:

“În data de 13.06.2013 la serviciul UPU la Spitalului Jud.Satu Mare s-au prezentat incepand cu ora 22,20 un numar de 55 de persoane (50 de copii,5 adulti) participanti la banchetul de absolvire organizat incepand cu ora 17 la Restaurant ‘’Romantic’ Drum.Carei nr. 63 prezentand urmatoarea simptomatologie: greturi ,varsaturi ,colici abdominale. Acest tablou clinic ridica suspiciunea unui focar de colectivitate de tip Toxiinfectie alimentara.
Precizam faptul ca numarul total al consumatorilor a fost de aproximativ 100 persoane. In conformitate cu evaluarile medicale din serviciile UPU si Boli infectioase bolnavii au prezentat forme clinice usoare 42 persoane si medii 13 persoane.

In serviciile medicale s-a instituit tratament simptomatic si de reechilibrare hidroelectrolitica; evolutia clinica a fost favorabila astfel incat in data de 14.06.2013 ,ora 12, au ramas sub supraveghere medicala in sectia Boli infectioase Satu Mare un numar de 9 adolescenti.

Laboratorul DSP a demarat procedura de identificare a germenilor patogeni care au declansat simptomatologia bolnavilor din:

A.- produsele alimentare prelevate de la Restaurant Romantic –apartinind S.C. AMOR S.R.L, materii prime si preparate care au compus meniul servit la masa festiva.

B. – probe biologice recoltate de la persoanele internate:
1. lichid de varsatura – 9 probe
2. proba scaun – 1 proba

Masuri instituite de reprezentantii DSP (conform anchetei epidemiologice derulate in cursul zilelelor de 13.06. – 14.06. 2013):

– s-au prelevat probe din alimentele preparate (produse de branza,rulada de carne,salata de cruditati,piure cartofi,piept pui la gratar) pentru efectuarea analizelor de specialitate in laboratoarele DSP Satu Mare

– s-a procedat la retinerea oficiala a materiei prime ramase in urma prepararii alimentelor (1,1kg branza proaspata)

– s-a procedat la sigilarea contraprobelor de alimente ramase in responsabilitatea administratorului unitatii, pana la obtinerea rezultatelor de laborator s-a dispus efectuarea de examene medicale bacteriologice la cele 6 persoanae care au participat la pregatirea mesei festive si s-a solicitat prezentarea acestora la sediul DSP cu dovada efectuarii controalelor medicale periodice s-a dispus ca persoanele care au participat la prepararea alimentelor sa nu fie implicate in activitati similare (pregatirea si servirea preparatelor culinare), pana la obtinerea rezultatelor care certifica starea de sanatate corespunzatoare.

– s-a dispus derularea unor activitati complete de curatenie si dezinfectie la nivelul unitatii de alimentatie publica care va fi supusa unei evaluari privind conditiile de igiena in perioada imediat urmatoare (teste de salubritate).

– s-a dispus suspendarea temporara a activitatii pentru unitatea “Restaurant Romantic” cu sediul in localitatea Satu Mare, Drum Carei, nr.63, cu incepere din data de 14.06.2013.

– s-a aplicat sanctiune contraventionala in valoare de 6000 RON conform HG857/2011 Art.42 lit.b”.

 

6 Comentarii la "DSP Satu Mare a amendat Restaurantul “Romantic” cu 6.000 de lei"

 1. simo   15 iunie 2013 at 12:19 am

  Nu stiu in ce masura isi fac munca organele abilitate si care este termenul suspendarii in vederea igienizarii restaurantului, dar, azi dupa orele 22:00 a avut loc la Romantic un eveniment ( am vazut in curtea restaurantului persone imbracate elegant).

  Răspunde
 2. Aleman   15 iunie 2013 at 9:30 am

  a fost botezeul la Delu, ma :)) Sa-i traiasca fecioru'!

  Răspunde
 3. ALCIBIADE   15 iunie 2013 at 10:55 am

  sa-i traiasca fecioru , dar de ce trebuie sa moara invitatii?

  Răspunde
 4. anaaa   15 iunie 2013 at 12:33 pm

  Am participat la banchet, joi seara. Spre norocul meu nu am mancat mare parte din aperitiv.Se pare ca de vina ar fi o rulada. Din branza am mancat si nu am avut probleme, dar rulada am evitato.
  Sa incercat atunci seara punerea responsabilitatilor pe copii: cica ar fi baut cola, ar fi fumat, ba alunele.(orice numai mancarea lor nu era de vina).
  Astazi dimineatza (la stiri TV)o persoana de la "botez" a declarat ca patroana resutauratului "Romantic" le-a spus de incidentul cu copii ,ca inghetata adusa de ei ar fi fost de vina pentru cele intamplate.
  Pot sa confirm ,cand a fost adusa inghetata, deja copiilor le e era rau, nimeni nu sa atins de ea, nu sa mai mancat nimic de pe masa.
  Se incearca musamalizarea cazului si punerea sub acuzatie pe oricine numai conducerea restaurantului "Romantic" ca sa iasa cu basmaua curata.
  Restaurantul trebuie inchis.
  Trebuie sa moara cineva pentru a se lua masuri?
  Este o bataie de joc la adresa satmarenilor. Aici se vede lipsa de profesionalism al autoritatilor si modul de tratare a unui eveniment foarte grav. .
  (Probabil conducerea restaurantului e mana in mana cu DSP-ul)

  Răspunde
 5. ALCIBIADE   15 iunie 2013 at 12:49 pm

  CEVA MA FAE SA CRED CA PRCTICATI CENZURA , NU CRED CA FATA DE O ASEMENEA GROZAVIE SATMARENII NU AU NIMIC DE SPUS.

  Răspunde
 6. ALCIBIADE   15 iunie 2013 at 12:51 pm

  CHIAR ,TREBUIE SA MOARA CINEVA ? SI DACA AR FI UNUL DRAG DUMNEAVOASTRA ?

  Răspunde

Scrie un comentariu