A fost sfinţit şi inaugurat Centrul multifuncţional din Livada Mică

Sfintire1
Joi dupa-masă, curtea vechii şcoli din Livada Mică a prins viaţă. Peste 100 de persoane au participat la sfinţirea şi inaugurarea primului Centru multifunctional, destinat tinerilor şi copiilor din Livada Mică.

Preotul protopop Ioan Socolan împreună cu preoţii Olimpiu Blideran, Gabriel Gorgan şi Ioan Iosif Stark au oficiat slujba de sfinţire, după care grupul Viaţa Nouă “Sfânta Mucenică Filofteia” a oferit spectatorilor momente artistice.

Vechea şcoală generală a fost renovată şi transformată într-un centru multifuncţional de către grupul Viaţa Noua “Sfânta Mucenică Filofteia”, proiect realizat cu susţinerea Parohiei Ortodoxe Livada Mică şi sub îndrumarea preotului paroh Olimpiu Blideran.

“Acest centru a fost reabilitat din fondurile tinerilor ortodocşi din grupul GVN. Aici va avea loc tabăra de vară pentru copiii şi tinerii străzii beneficiari ai Asociaţiei STEA cu care noi colaborăm şi susţinem activităţi în comun. De asemenea, acest centru va fi locul în care vor continua orele de religie, cor, de chitară, modulul de calculatoare pentru copiii şi tinerii din sat care nu au acasă acces la internet”, a spus părintele Olimpiu Blideran.

Totodată, la acest centru vor fi adunate ajutoarele constând în haine şi obiecte de mobilier pentru persoanele cu probleme financiare.
La eveniment au participat şi primarul oraşului Livada, Arthur Piricsi, preşedintele Colegiului Asistenţilor Sociali Satu Mare, Mihaela Motoc, echipa Asociatiei STEA, care a oferit un dar din suflet, realizat de copiii şi tinerii străzii: o icoană pictată pe sticlă, reprezentând-o pe Sfânta Mucenica Filofteia şi o cruce realizată din sfoară împletită.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.