Pălincă, mămăligă și concurs de tăiat lemne de ziua județului Satu Mare

taiat-lemne

Consiliul Judeţean Satu Mare va organiza cu ocazia primei ediţii a Zilelor Judeţului, care vor avea loc în perioada 21-24 iunie, şi Festivalurile Pălincii respectiv Mămăligii, iar în premieră Concursul judeţean de tăiat lemne.

Festivalul Pălincii
Festivalul Pălincii a ajuns la a IV-a ediţie, devenind deja o tradiţie şi un brand al judeţului Satu Mare. Este de aşteptat ca anul acesta să fie cea mai reuşită ediţie, producătorii de palincă declarându-se foarte interesaţi de a participa cu cele mai bune produse. „Festivalul Pălincii ne oferă prilejul să intensificăm promovarea produselor tradiționale, implicit prin sprijinirea agroturismului și activităților economice durabile și sustenabile. Îi avem în vedere aici cu precădere pe cei axați pe producerea produselor tradiționale care ar putea asigura locuri de muncă, în același timp contribuind la integrarea identității locale în imensa diversitate a culturii europene tradiționale”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.

Festivalul Mămăligii
Ediţia din acest an a Festivalului Mămăligii va fi organizată de Consiliul Judeţean, după ce anul trecut a fost parte a Proiectului “Tur gastronomic in judeţele Szabolcs – Szatmar – Bereg şi Satu Mare”, proiect implementat de Consiliul Judeţean Satu Mare şi finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – Romania 2007 – 2013.
Dacă anul trecut, concursul de mămăligă a fost câştigat de echipa „Codru” din Ardud, anul acesta se anunţă o concurenţă foarte puternică. „Trebuie să profităm de orice oportunitate de promovare a culturii şi a produselor tradiţionale. Festivalul Mămăligii este un instrument de promovare a bunătăţilor culinare din judeţul nostru şi dacă prima ediţie a fost organizată din fonduri europene, nu am abandonat acest festival şi îl vom organiza an de an”, a declarat Adrian Ştef.

Concurs de tăiat lemne
O noutate la prima ediţie a Zilelor Judeţului va fi Concursul de tăiat lemne. Organizat după regulamentele internaţionale, concursul va fi cu siguranţă unul foarte spectaculos şi va atrage numeroşi spectatori. „Acuma practic, chiar în aceste zile, am intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru că ne aşteaptă un eveniment unic în ţara noastră şi la care vreau să ne simţim extraordinar de bine împreună. Sper din tot sufletul ca fiecare dintre noi să simţim că Ziua Judeţului Satu Mare e un eveniment de înaltă ţinută, o îmbinare între tradiţii, cultură, gastronomie, produse tradiţionale, istorie şi voie bună”,a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.