Ca Gulliver în Ţara Piticilor

machete1machete2machete3 machete4 machete5 machete6 machete7
Păşind printre machetele expuse în sălile de la parterul Muzeului de Artă din Satu Mare te încearcă o senzaţie ciudată. Cam aşa se putea simţii şi Gulliver în Ţara Piticilor precum vizitatorul venit să admire aceste minunate creaţii ce redau cu o fidelitate extraordinară „modelele” după care au fost confecţionate.

Monumentala biserică din capitala Cataloniei (Barcelona – Spania) Sagrada Familia, Templul Yomeimon (Asia) dar şi clădiri reprezentative pentru municipiul şi judeţul Satu Mare precum: Teatrul de Nord, clădirea centrală a Muzeului Judeţean, Turnul Pompierilor, Casa Vecsey (actualul Muzeu de Artă), Biserica cu Lanţuri sau Catedrala Romano-Catolică din centrul Sătmarului, sunt doar câteva dintre clădirile a căror machete pot fi vizionate începând de azi, 12 iunie, în sălile de expoziţie de la parterul Muzeului de Artă din Piaţa Libertăţii.

Exponatele enumerate mai sus dar şi alte creaţii de o frumuseţe rară precum macheta unui vapor de pompieri din Dusseldorf (1960) sau cea a unei batoze de treierat grâu acţionat de o maşină cu aburi, respectiv o serie de exponate de origami îşi aşteaptă vizitatorii până în data de 26 iunie. Potrivit artiştilor, machetele sunt alcătuite din hârtie şi lemn.
Expoziţia este realizată de patru artişti, laureaţi ai unor premii naţionale şi internaţionale. Este vorba despre: Gavril Feleg, Nagy Istvan, Daniel Cristian Jurge şi Alexandru Kegyes. Preţul unui bilet de intrare este de 2 lei pentru copii şi 3 lei pentru adulţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.