Mâine începe BAC-ul

bacalaureat
Absolvenţii de liceu intră de luni, 10 iunie, în febra examenelor de bacalaureat. Astfel, în perioada 10-12 iunie absolvenţii care s-au înscris la BAC-ul din acest an vor susţine proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Candidaţii care au studiat într-una din limbile minorităţilor naţionale vor susţine, în intervalul 12-14 iunie, proba orală în limba maternă (proba B). Evaluarea competenţelor digitale se va desfăşura în perioada 17-21 iunie (proba D) iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) va avea loc în intervalul 25-28 iunie.
Probele scrise vor începe din 1 iulie, iar rezultatele finale obţinute în urma rezolvării eventualelor contestaţii vor fi afişate în data de 12 iulie.

Potrivit evidenţelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, la această sesiune s-au înscris un număr de 2.862 de candidaţi, dintre care 2.396 au absolvit liceul în acest an (2013), iar 466 sunt absolvenţi din seriile anterioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.