Biodiversitatea Ariilor Protejate „Râul Tur” – o comoară comună

cfiles35332
Societatea Carpatină Ardeleană (SCA) Satu Mare a demarat un nou proiect având titlul Biodiversitatea Ariilor Protejate „Râul Tur” – o comoară comună. Proiectul este finanțat de Fundația pentru Parteneriat Miercurea Ciuc și MOL România, prin programul „Spații Verzi”.
Bugetul total al proiectului este de 27.525 lei, din care 19.785 lei este finanțare nerambursabilă și 7.740 lei este contribuția proprie a organizației. Termenul de realizare a proiectului este data de 30 septembrie 2013.
Scopul principal al acestui demers este ca la sfârșitul proiectului publicul larg să cunoască bogăția în viețuitoare a Ariilor Protejate „Râul Tur”.
Pentru atingerea scopului vor fi realizate două activități majore:
– un eveniment de două zile, intitulat „Zilele Biodiversității”. Pe parcursul evenimentului mai mulți cercetători din sfera biologiei vor fi prezenți și vor inventaria speciile într-o zonă bine stabilită;

– se va realiza o potecă tematică virtuală, care, de-a lungul unui traseu, va prezenta bogăția habitatelor din zonă și viețuitoarele acestor habitate. La stațiile potecii vor fi amplasate așa numite coduri QR, care prin fotografiere cu un smartphone va afișa informațiile acelei stații. Poteca tematică virtuală va fi accesibilă și pe pagina de internet a Ariilor Protejate Râul Tur.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.