Campanie de colectare a plantei invazive „Ambrosia”

ambrosia
Luni, 3 iunie, la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare a avut loc o întâlnire de lucru având ca scop stabilirea unor măsuri privind informarea şi conştientizarea populaţiei în ceea ce priveşte nocivitatea plantei invazive „Ambrosia”. Totodată, s-au luat măsuri cu privire la colectarea acestei plante.
La întâlnirea la care au fost prezenți specialiști din cadrul APM Satu Mare, reprezentanți ai Consiliului Județean (CJ), ai Direcției Fitosanitare și ai autorităților publice locale de pe raza județului Satu Mare s-au identificat etapele desfășurării în condiții optime a Campaniei de colectare a plantei invazive „Ambrosia” care se va desfășura la nivelul județului în data de 8 iunie, începând cu ora 09.00.
Prin această campanie se urmărește combaterea acestei plante în intravilanul localităţilor prin cosirea repetată sau prin plivirea lor, atât pe terenurile aparţinând domeniului public, cât şi pe terenurile proprietate privată. Plantele recoltate se vor colecta în saci de plastic care vor fi preluaţi de către serviciile autorizate de salubritate şi vor fi transportaţi la Depozitul ecologic de deşeuri de la Doba, unde plantele vor fi compostate. Prin aceste acţiuni se poate preveni înflorirea acestei plante şi astfel se reduce semnificativ impactul polenului asupra sănătăţii oamenilor în intravilanul localităţilor precum şi răspândirea ei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.