Copiii de la Grădiniţa „Mondiala”, au fost poliţişti pentru o zi

Copii3

În cadrul proiectului „Poliţist Junior”, azi, 3 iunie, copiii de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Mondiala” au participat la o activitate educativă alături de poliţişti din cadrul formaţiunilor de prevenire şi rutiere.

Preşcolarii au fost învăţaţi de poliţişti cum trebuie să circule corect în calitate de pietoni şi au aflat care sunt regulile de traversare a drumului public. Astfel, copiii din grupa mare a grădiniţei, coordonaţi de educatoarea Alina Buriceanu şi de Otilia Matioc din partea Fundaţiei „Maria”, şi-au etalat cunoştinţele privind regulile de circulaţie, în faţa poliţiştilor care au organizat activitatea, comisarul Simona Săndulescu, inspectorul Felicia Hrihorişan şi agentul şef principal, Gheorghe Oprea. Copiii au învăţat şi alte reguli de comportament în stradă, după care au fost invitaţi, fiecare pe rând, să joace rolul de pieton, respectiv de „poliţist junior”.

Copiii au dovedit interes în ambele posturi, activitatea practică fiind considerată foarte utilă de către toţi participanţii la acţiune. Cu acest prilej preşcolarii au avut şansa de a învăţa reguli de circulaţie direct de la poliţişti, de a înţelege mai bine rolul poliţistului în stradă şi mai ales de a conştientiza responsabilitatea fiecărui participant la traficul rutier.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.