Atmosferă de basm la Ziua Copilului în Negreşti-Oaş (foto)

negresti1iunie-0
negresti1iunie-1negresti1iunie-2 negresti1iunie-13 negresti1iunie-12 negresti1iunie-11 negresti1iunie-10 negresti1iunie-9 negresti1iunie-8 negresti1iunie-7 negresti1iunie-6 negresti1iunie-5 negresti1iunie-4 negresti1iunie-3

Aproximativ 2000 de copii și elevi au participat vineri la manifestările organizate de Ziua Internaţională a Copilului la Negrești-Oaș, într-o atmosferă de basm animată de clovni, zâne și pitici, baloane colorate și multe surprize.

Manifestările organizate de Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş în parteneriat cu instituţiile de învăţământ din oraş au început încă la primele ore ale dimineții, când, în premieră, elevii școlilor din Negrești-Oaș au avut ocazia să devină primari pentru o jumătate de oră, în cadrul acțiunii Ziua porților deschise. Șase elevi au luat loc pe rând pe scaunul primarului Aurelia Fedorca şi au fost invitați să vină cu idei și sugestii pentru a îmbunătăți viața negreștenilor. Cei șase elevi, Daniel Grigoruț Ioan, Omer Il Cezar, Cordos Marian, Andrea Pop, Teodor Malanca și Alexandru Einholcz, au concluzionat că să fii primar nu este lucru ușor, pe umerii tăi stau multe îndatoriri, dar e plăcut. Tinerii primari și-au lăsat impresiile pe un panou care va fi afișat la primărie.

În paralel, copiii și elevii au participat la diversele activități organizate în parcul central al orașului. Cei mai mici s-au pictat pe față, cei mai mari au creat și au prezentat în standurile școlilor diferite obiecte confecționate manual și cu toții au cântat, s-au distrat și au dansat.

Buna dispoziție a fost asigurată de Victor Constantinovici și formația Pionierii, însă la mare înălțime au fost și recitalurile susținute de copiii de la Grădinița nr. 1, de Ansamblul folcloric Sânzienele și Maria Tripon, de elevii Liceului Tehnologic Ioniță G. Andron, de copiii de la Clubul copiilor și de elevii de la Liceul Teoretic. De asemenea, actorii Teatrului de Nord din Satu Mare au animat atmosfera, după ce în primă fază susținuseră spectacolul Alba ca zăpada și cei șapte pitici la Școala nr. 3, în fața unei asistențe de peste 400 de copii și elevi.

Pe parcurs, copiii au primit de la organizatori sute de baloane colorate, dar și înghețată și dulciuri. Primarul Aurelia Fedorca le-a promis copiilor că vor avea în fiecare an o zi a lor și vor avea parte de tot mai multe surprize. Aceasta a concluzionat că atmosfera și implicarea copiilor și a elevilor negreșteni demonstrează că aceștia merită cu prisosință o zi specială doar pentru ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.