„20.000 de leghe sub mări”, pe scena Teatrului de Nord Satu Mare

20.000_3D
Publicul sătmărean este invitat la teatru şi de „Ziua Copilului”. Organizatorii Festivalului Internaţional Multicultural „Fără Bariere” Satu Mare vor pune sâmbătă (1 iunie) în scenă patru spectacole destinate atât copiilor cât şi adulţilor.
„20.000 de leghe sub mări”, adaptare după romanul cu acelaşi titlul scris de Jules Verne se va juca sâmbătă, 1 iunie, pe scena Sălii mari a Teatrul de Nord Sala Mare, cu începere de la ora 11.00. Piesa va fi pusă în scenă de trupa „Arcadia” de la Teatrul „Regina Maria” din Oradea. Spectacolul este destinat copiilor iar intrarea este liberă.
Istoria Căpitanului Nemo şi a submarinului Nautilus sunt relatate din perspectiva profesorului Pierre Aronnax, biolog francez reputat, care este trimis într-o expediţie ştiinţifică pentru cercetarea unui monstru marin necunoscut. În urma unei confruntări se dovedeşte că monstrul nu e nimic altceva decât submarinul Nautilus, iar harponierul Ned Land, profesorul Aronnax şi asistentul său, fidelul Conseil, devin prizonierii enigmaticului său conducător, Căpitanul Nemo. Periplul prin paradisul subacvatic (nu lipsit de aventuri şi incidente) îi poartă pe eroi prin ape populate de vietăţi nemaiîntâlnite, printre coralii din Marea Roşie, pe sub calotele polare din Antarctica şi chiar pe lângă ruinele legendarei Atlantida.
Cu începere de la ora 13.00, sătmărenii vor putea urmări, pe strada Horea „Aventuri cu Romeo Alună şi Bunicuţa Julieta”, un spectacol de ventrilocie pentru copii realizat de Crina Zvobodă. Veţi urmări un spectacol unic în România, cu adevărat inedit, care vă va aduce admiraţie în priviri şi zâmbete pe buze.
Tot pe strada Horea, dar cu începere de la ora 17.30 se va juca piesa „Statui hazlii”, pusă în scenă de trupa „Become” din Sibiu. Spectacolul ne propune o inedită călătorie într-o lume a poveştilor, o călătorie în care vom descoperi personaje din basme. Un spectacol de statui umane, „reînviate” de actorii Companiei de Teatru „Become”. O încercare de a face posibilă comunicarea, dincolo de limbaj sau timp.
„Statui Hazlii” reprezintă o incursiune teatrală în lumea basmului românesc. Personajele şi eroii din poveştile noastre sunt exemplare pentru zona istorică în care ne aflăm.
De la ora 19.00, pe scena Teatrului de Nord sătmărenii vor putea urmări piesa „C.F.R. – Cometa, copilul şi căţelul”, după texte de I.L. Caragiale. Preţul unui bilet de intrare este de 25 lei.
„Despre cometă – prelegere populară”, „Justiţia română. Secţia corecţională”, „D-l Goe…”, „Bubico” şi „Atmosferă încărcată” sunt texte care au oferit directorului de scenă suportul perfect pentru un voiaj presărat cu surprize: te poţi aştepta ca într-un astfel de tren să întâlneşti un controlor excentric, obsedat de spaţiul cosmic şi iminenta apariţie a cometei Falb, să dai nas în nas cu spiritista păgubită, să faci cunoştinţă cu Mam Mare, Mamiţa şi Tanti Miţa – protectoarele năzdrăvanului Goe, să te fereşti de omul care antipatizează câinii sau s-o consolezi pe stăpâna iubitoare a lui Bubico – băiatul lui Garson şi al Gigichii. Ne însoţesc până la destinaţie pasagerii (in)disciplinaţi: Dorina Lazăr, Rodica Mandache, Oana Ştefănescu, Alina Berzunţeanu, Nicoleta Lefter, Marius Damian, Ionel Mihăilescu, Pavel Bartoş, Veronica Gherasim şi căţelul Puck în „ambientul” scenografic al Cristinei Milea, cu accente vizuale marca Cinty Ionescu. Pe muzica Adei Milea. Poftiţi în vagoane!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.