Voleibalistele de la CS-ADEP LPS Satu Mare, felicitate de primarul Dorel Coica

voleibaliste
Primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a felicitat azi, 29 mai, voleibalistele de la CS-ADEP LPS, pentru performanţa obţinută în cadrul turneului de la Bucureşti. Vă reamintim că fetele noastre au câştigat titlul naţional la categoria „Speranţe” (fete sub 14 ani). Antrenorul echipei de volei, Adrian Pricop, a înmânat primarului cupa câştigată la turneu, un tricou cu semnăturile jucătoarelor şi o medalie de aur.

La evenimentul ce s-a desfăşurat azi, 29 mai, în sala de şedinţe a Consiliului Local au participat primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica, preşedintele CSM Satu Mare, Valeriu Neagu şi echipa feminină de volei.

Succesul fetelor aduce primul titlu naţional din istoria voleiului Sătmărean. În luarea de cuvânt Dorel Coica a subliniat faptul că doreşte să susţină performanţa sătmărenilor indiferent de domeniile în care aceştia excelează. Dacă până acum CSM Satu Mare a avut doar două ramuri sportive, baschet şi handbal, de acum înainte va cuprinde mai multe discipline. „Vrem să susţinem performanţa. Avem o echipă de volei extraordinară şi vedeţi bine, şi o echipă de fotbal, Olimpia Satu Mare, care s-a calificat în Liga a II-a. Vrem să ne canalizăm atenţia asupra acestor tineri care aduc performanţă oraşului nostru. Nu ne convine că echipa de baschet ajunge în fiecare an pe locurile II şi III. Ne vom gândi la o strategie şi în acest sens. Echipa nu se va desfiinţa dar vom reduce din finanţe şi vom forma o echipă de baschet alcătuită numai din sătmărence junioare, care să facă performanţă. În schimb vom canaliza mai mulţi bani către volei, handbal, tenis, fotbal, judo. De asemenea, în cadrul CSM-ului vom introduce şi alte discipline sportive precum volei şi tenis”, a declarat Coica.
În luarea de cuvânt Valeriu Neagu a infirmat şi domnia sa zvonurile cu privire la desfiinţarea echipei de baschet feminin a CSM. „Nu este adevărat. Echipa nu se desfiinţează. Însă toată atenţia clubului se va îndrepta către tinerii care vor să facă sport. Vom avea patru centre, la patru şcoli care dispun de săli de sport dotate, unde vor fi antrenaţi juniorii care vor să facă baschet”.

Potrivit celor declarate de Adrian Pricop, la startul turneului final de volei la categoria „Speranţe” (fete sub 14 ani) s-au aliniat un număr de opt echipe. În ciuda faptului că au fost prezente şi echipe cu tradiţie în această ramură sportivă precum Dinamo Bucureşti sau CSM Baia Mare, echipa noastră a reuşit să domine turneul câştigând titlul de campioană naţională a României la această categorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.