Reprezentanţii E.ON, ISU Satu Mare şi SMURD au preluat rolul de dascăli pentru elevii sătmăreni

lectii-isu

În această săptămână, reprezentanţii locali ai E.ON România, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Someş” şi cei ai Seviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) susţin noi lecţii de informare preventivă şi formare a abilităţilor de prim ajutor, destinate elevilor de la Şcolile Generale „Octavian Goga”, „Lucian Blaga” şi „Constantin Brâncoveanu” din Satu Mare.

Activitatea a debutat astăzi, 29 mai, la şcolile „Octavian Goga“ şi „Lucian Blaga“ din municipiul Satu Mare, la care au participat toţi elevii claselor gimnaziale. Obiectivul urmărit de specialişti l-a reprezentat transmiterea regulilor elementare privind utilizarea gazelor naturale şi a măsurilor de prim ajutor ce trebuie adoptate în cazul producerii unor evenimente nedorite. Totodată, în acest context, prin simularea de incidente cu urmări grave, specialiştii E.ON, ISU şi SMURD le-au oferit posibilitatea celor mici de a pune în practică informaţiile primite, aceştia învăţând paşii de urmat pentru acordarea de prim-ajutor.

Atât interesul copiilor cât şi grija cadrelor didactice pentru preîntâmpinarea unor evenimente nedorite vor fi răsplătite cu truse medicale de prim-ajutor şi detectoare de fum.

Activităţi similare urmează să aibă loc în această săptămână şi la Şcoala Generală “Constantin Brâncoveanu” din municipiu.

Lecţiile fac parte din campania naţională de informare R.I.S.C. „Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale”, demarată în luna noiembrie a anului trecut de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi E.ON România, cu scopul prevenirii şi conştientizării pericolelor la care se expun oamenii în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

Pentru mai multe informaţii despre campanie vă invităm să vizitaţi website-ul R.I.S.C la adresa: www.risc.info.ro.

2 Comentarii la "Reprezentanţii E.ON, ISU Satu Mare şi SMURD au preluat rolul de dascăli pentru elevii sătmăreni"

  1. un suspicios   9 iunie 2013 at 6:10 pm

    Suntetyi siguri ca erau de la E.ON România ? sau de la vreun SRL cam cu aceleasi denumiri dar fara Romania….adica ceva de genul control,servicii ? Va rog sa ne informati corect…..Multumiri….

    Răspunde
  2. un cetatean   9 iunie 2013 at 6:53 pm

    In Satu Mare la sediul E.ON România au aparut mai multe societati comeciale ,nu le cunosc statutul dar af fi bine sa ni-l faca cunoscut cineva….au aparut mai multe societati comerciale….Acele societati par a fii niste SRL-uri care "presteaza" servicii catre operatorul E.ON România.M-as bucura daca ni s-ar spune si noua 'consumatorilor" adevarul in fata, ca sa stim si noi ce avem de facut si cum sa ne "protejam" de tot felul de servicii care ni se fac …..si eventual o lista a celor acreditati care mai fac asemenea servicii,pt a alege cea mai buna si corecta varianta…..Multumiri

    Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.