Prins cu ţigări de contrabandă în portbagaj şi pe bancheta din spate a maşinii

Marţi, 28 mai, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare în colaborare cu DJAOV Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 15.30, au oprit pentru control, în localitatea Ciuperceni, un autoturism marca Opel Ascona, condus de Jozsef S., în vârstă de 21 ani, din Turulung. În maşină se mai afla, în calitate de pasager şi Elisabeta K., de 32 ani, tot din Turulung.

În urma controlului efectuat de către poliţiştii de frontieră s-a constatat că în portbagaj şi pe bancheta din spate se află mai mulţi saci cu ţigări. Maşina a fost condusă la sediul STPF Satu Mare, unde în urma cercetărilor s-a constatat că în cei cinci saci se aflau 2.340 pachete de ţigări marca Jin Ling, de provenienţă ucraineană, în valoare de 10.180 lei.

Şoferul a declarat că în timp ce se afla în comuna Halmeu a fost abordat de către o persoană pe care nu o cunoaşte, iar aceasta i-a propus ca în schimbul sumei de 300 lei să transporte ţigările până în localitatea Ciuperceni, unde urma să le predea altei persoane.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, iar ţigările şi maşina au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.