Mircea Marian … acuză din nou

sedinta-dialog
“Toate-s vechi şi nouă toate” sau, cel puţin asta e opinia preşedintelui Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor (AJP) Satu Mare, Mircea Marian. În stilul său caracteristic acesta acuză autorităţile locale că nu fac nimic pentru a veni în sprijinul pensionarilor.
La şedinţa de azi, 29 mai, au participat subprefectul Cristian Sasu, viceprimarul municipiului Satu Mare, dr. Radu Roca, membrii ai asociaţiilor de pensionari, respectiv directorii unor instituţii cu atribuţii în rezolvarea problemelor ridicate de către persoanele vârstnice.
În cadrul şedinţei de azi a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice ce a avut loc în sala mică a Palatului Administrativ, Mircea Marian s-a lansat într-o serie de comparaţii între asociaţia de pensionari de la noi din judeţ şi cele din alte părţi ale ţării. Participând la întâlnirea cu preşedinţii filialelor judeţe a asociaţiei pensionarilor din întreaga ţară, Marian spune că peste tot există Centre de zi pentru persoanele vârstinice cu excepţia judeţului Satu Mare. “Eu tot cer de ani de zile un spaţiu pentru înfiinţarea unui Centru de zi pentru pensionari. Suntem singurul judeţ care nu are un asemenea centru. Mă zbat de 4 ani de zile şi tot nimic. De asemenea, AJP Satu Mare, nu are un sediu propriu. Suntem la mila celor de la sindicate care ne primesc la ei în clădire. Consiliul Judeţean a Pensionarilor nu are sediu. Eu cred că la noi nu se vrea. Noi batem apsul pe loc”, a declarat Marian.
Radu Roca a subliniat faptul că, în momentul de faţă are loc evaluarea spaţiilor de pe raza municipiului Satu Mare “şi trebuie să vedem dacă mai avem spaţii disponibile”. De asemenea, mai în glumă, mai în serios, Mircea Marian a atras atenţia viceprimarului Roca asupra declaraţiei primarului municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica cu privire la asigurarea gratuităţii pe mijloacele de transport în comun din trimestrul III pentru persoanele vârstnice. “S-au făcut demersuri în acest sens? Eu ştiu că suntem doar în luna mai, dar vedeţi că trimestrul III se apropie”, a declarat Marian.
În cadrul aceleiaşi şedinţe pensionarii au ridicat problemele apărute pe strada I. L. Caragiale care se distruge din cauza transportului de mare tonaj, cerând autorităţilor locale să se gândească la soluţii în vederea reabilitării traseului respectiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.