Va fi amenajată intrarea dinspre curte a Spitalului Judeţean Satu Mare

sedinta-cj
În şedinţa ordinară de azi, 27 mai, consilierii judeţeni au aprobat documentaţia tehnico-economică cu privire la amenajarea accesului la Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) de pe strada Ravensburg nr. 2. Valoarea investiţiei se ridică la suma de aproximativ 700.000 lei.

Iniţiativa conducerii CJ a fost foarte bine primită de către consilierii judeţeni. Potrivit celor declarate de acad. dr. Virgil Enătescu, prin aprobarea acestui proiect de hotărâre se face un pas important către „umanizarea sistemului sanitar, sens în care se fac eforturi în toată ţara. Acest aspect nu interesa în anii trecuţi pe nimeni. Ambianţa contează foarte mult pentru tratarea bolnavilor”. Consilierul judeţean a venit însă şi cu câteva completări la proiectul iniţial propus spre aprobare şi anume, amenajarea unei mici librării unde aparţinătorii să poată cumpăra cărţi bolnavilor, dar şi un chioşc de ziare, argumentând că „pacienţilor nu le place să fie rupţi de lume. Le place să citească presa”.

În luarea de cuvânt vicepreşedintele CJ, Mircea Govor a declarat că „este un proiect pe care l-am promis demult sătmărenilor. Este vorba despre amenajarea intrării dinspre curtea spitalului. Vom avea acolo un spaţiu pentru un sector alimentar, o cofetărie cu cafenea cu o capacitate de aproximativ 30 de persoane. Este un model preluat din Austria unde am fost împreună cu preşedintele CJ, Adrian Ştef. Dorim să finalizăm investiţia în câteva luni”. Adrian Ştef a subliniat faptul că prin acest demers se are în vedere asigurarea unor condiţii cât mai bune atât pentru pacienţii din spital cât şi pentru cadrele medicale.

În cadrul aceleiaşi şedinţe consilierii judeţeni au votat şi proiectul de hotărâre cu privire la „aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne pentru realizarea de investiţii publice de interes judeţean în domeniul sănătăţii”. Ştef a declarat că este vorba despre „achiziţionarea de echipamente şi aparatură medicală pentru a putea modifica clasificarea SJU de la gradul III la gradul II. Astfel, vom avea beneficii mai mari la contractele încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS). Le-am cerut medicilor specialişti şi şefilor de secţii să alcătuiască un necesar de echipamente şi aparatură medicală. Suma necesară se ridică aproximativ la 11.000.000 lei”.

Totodată, consilierii au aprobat şi proiectul de hotărâre referitor la rectificarea bugetului consolidat al judeţului Satu Mare. Proiectul de hotărâre a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei de azi deoarece hotărârea cu privire la suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii a fost publicată în Monitorul Oficial (MO) în data de 23 mai, fiind nevoie de trei zile pentru ca aceasta să intre în vigoare. „Am primit suma de 3.300.000 lei pentru plata arieratelor respectiv pentru continuarea investiţiei la ambulatoriul (Policlinica veche) de pe strada Gheorghe Lazăr”, a declarat Ştef.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.