Centrul de Creaţie se mută în locul fostei redacţii a Gazetei de Nord-Vest

sediu-gnv
Centrul de Creaţie Satu Mare se va muta pe strada Mihai Viteazul, nr. 32, în clădirea unde până de curând îşi avea redacţia cotidianul „Gazeta de Nord-Vest”.

Consilierii judeţeni au votat în cadrul şedinţei ordinare de azi, 27 mai, proiectul de hotărâre cu privire la darea în administrare către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare a imobilului situat pe strada Mihai Viteazul, aflat în proprietatea publică a Consiliului Judeţean (CJ).

În luarea de cuvânt preşedintele CJ Satu Mare, Adrian Ştef a declarat că „este important să putem muta Centrul de Creaţie în acel spaţiu. Este important şi pentru a ameliora situaţiile în care CJ să plătească chirie pentru spaţiile în care funcţionează instituţiile pe care le are în subordonare. Este o clădire centrală care se pretează pentru desfăşurarea unor activităţi culturale”.

Vicepreşedintele Mircea Govor a declarat că în cursul zilei de azi „spre surprinderea noastră conducerea CJ a primit o listă cu aproximativ 20 de lucruri despre care domnul senator Valer Marian zice că sunt ale lui şi au rămas în fostul sediu al redacţiei. Domnia sa a spus că va face plângere penală pentru furt. Care furt? Nu am furat nimic. Clădirea a intrat legal în administrarea CJ. Eu nici nu am ştiut că domnul senator îşi avea biroul parlamentar acolo”.

Vă reamintim că, consilierii judeţeni au votat preluarea în patrimoniul CJ a sediului în care a funcţionat redacţia cotidianului „Gazeta de Nord-Vest” de pe strada Mihai Viteazul nr. 32, în şedinţa extraordinară din 13 mai 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.