Suntem mici, dar circulăm corect !

politia-concurs

Concursul „Suntem mici, dar circulăm corect!” îşi propune, an de an, să stimuleze interesul preşcolarilor pentru cunoaşterea şi respectarea regulilor de circulaţie. Fazele locale ale concursului desfăşurate săptămâna trecută la Satu Mare, Carei, Tăşnad şi Negreşti-Oaş şi-au desemnat câştigătorii, care s-au reunit azi, 23 mai, la Grădiniţa 14 Mai, pentru a concura în faza judeţeană.

Probele, atât cea teoretică, constând într-un chestionar cu întrebări legate de circulaţia copiilor pe drumurile publice, cât şi cea practică, în care preşcolarii au realizat un desen tematic, au avut un grad de dificultate ridicat, pe măsura pregătirii din ce în ce mai avansate a celor care se prezintă la acest concurs. Juriul format din reprezentanţi ai instituţiilor partenere în proiect, inspector de poliţie Felicia Hrihorişan, din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, inspector Leontina Ghiţ şi inspector Crina Câcău, din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean, a avut misiunea de a departaja cele zece echipaje ale grădiniţelor participante, formate fiecare din câte doi copii.

Rezultatele finale au fost primite cu emoţie de toţi cei prezenţi. Câştigătorii concursului au fost reprezentanţii Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 2 din Negreşti-Oaş, copiii Berinde Alessia şi Conţ Ioana, coordonaţi de educatoarele Onca Florica şi Deiciuc Mihaela.

Locul II a fost acordat la egalitate de puncte grădiniţelor nr. 11 din Satu Mare, copiilor Van Beylen Rene şi Marco Luca, coordonaţi de educatoarele Silaghi Ramona şi Cortea Denisa, şi Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 1 Tăşnad, copiilor Filip Vanessa şi Torok Leonard, educatoare Talpos Maria.
Locul a fost ocupat de echipajul Grădiniţei cu Program Prelungit Mondiala, grădiniţă reprezentată de copiii Lucaciu Alex şi Peres Sarah, coordonaţi de educatoarele Buriceanu Alina şi Horvath Andreea.

Totodată, au fost acordate trei menţiuni speciale, grădiniţelor GPP 14 Mai, Grădiniţa Huta Certeze şi G.P.P. nr. 1 Negreşti-Oaş. Şi ceilalţi participanţi în concurs: Grădiniţele cu Program Prelungit nr. 2 şi nr. 3 din Carei şi G.P.P. Vetiş au fost felicitate pentru efortul depus şi au primit diplome. În final, toţi copiii au fost recompensaţi cu daruri din partea organizatorilor, pentru performanţele lor, pentru implicarea, cu seriozitate, în acest concurs, dar şi pentru importanţa pe care au acordat-o învăţării regulilor de circulaţie.

Concursul, iniţiat şi organizat de 7 ani de directorul Grădiniţei 14 Mai, Anuca Cupşa, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, se bucură, de la un an la altul, de un interes tot mai ridicat din partea cadrelor didactice, preocupate permanent de siguranţa rutieră a celor mai mici participanţi la traficul rutier. Din acest an concursul desfăşurându-se sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale, are şi o secţiune naţională, la care copiii pot trimite către organizator (GPP 14 Mai) lucrări cu tematică rutieră, lucrări ce vor fi analizate de un juriu de specialitate, cele mai bune dintre acestea urmând a fi premiate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.