23 Intrebari Provocatoare pe care Oamenii Evita sa le Puna

ask-yourself

Uneori avem nevoie să reflectăm asupra a ceea ce este viața noastră acum și a ceea ce a fost. Să ne punem întrebări asupra modului în care ne trăim viața. Pentru ca din răspunsurile pe care le dăm să luăm decizii, să facem alte alegeri sau să ne confirmăm singuri că ne aflăm pe drumul cel bun.

Am adunat mai jos o listă de 23 de întrebări provocatoare, care… te las pe tine să alegi ce vor face.

  1. Cât de mult trăiești ceea ce vor alții și cât ceea ce vrei tu? Pune în balanță cât din viața ta este construită din lucruri care contează pentru tine și cât din dorințele altora.
  2. Care este cel mai mare vis al tău? Care este acel lucru pe care ai dorit mereu să-l realizezi? Poate chiar din copilărie.
  3. Care este diferența dintre a trăi și a exista?
  4. Faci – mereu și mereu – aceleași greșeli? Care sunt acelea? Scrie o listă cu principalele greșeli pe care le repeți. Gândește-te la una dintre ele, pe care ai putea-o corecta începând de acum încolo. Cum ai putea face să o corectezi pentru totdeauna?
  5. Care este principala schimbare pe care ar trebui să o faci anul acesta în viața ta? (una singură) Dacă ar fi să ai un singur succes anul acesta, ca să consideri că ai avut un an extraordinar, care este acel succes? Și ce va trebui să faci ca să-l realizezi.
  6. În ce fel te comporți ca și cum ai fi cel mai mare dușman al tău? Uneori ne sabotăm singuri, iar alteori devenim mult mai distructivi cu noi înșine decât ar fi alții.
  7. Care este cel mai mare talent al tău? Îl valorifici? De ce nu? Gândește-te la abilitățile tale, la valorile tale, la ceea ce îți place să faci și ești foarte bun la asta. Folosești acest talent sau este irosit?
  8. Ce ai vrea să scrie pe piatra ta de mormânt? Ce ai făcut, cum ai trăit…
  9. Ce greșeli majore ale tale ar trebui să le evite ceilalți oameni? Ce ai învăța pe ceilalți din alegerile tale greșite.
  10. Viața este prea scurtă ca să mai accepți________________? Sunt lucruri pe care ai vrea poate să nu le mai accepți de la alții.

Citeste restul intrebarilor pe blogul lui Florin Rosoaga

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.