Festivalul de chitară clasică „Samus GuitArt”, la a III-a ediţie

scoala-arte
Organizarea celei de-a III-a ediţii a Festivalului-concurs de chitară clasică „Samus GuitArt” a fost tema conferinţei de presă de azi, 16 mai, ce a avut loc la Şcoala de Arte din Satu Mare. Competiţia se va desfăşura în intervalul 7-8 iunie, la Centrul Multicultural „Poesis” din Satu Mare.
La conferinţa de presă au participat managerul Şcolii de Arte Satu Mare, Mircea Deac, reprezentantul „Royal Dance Club”, Ovidiu Ignat, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Ciprian Fabian şi consilierul municipal, Maskulik Csaba.
Potrivit celor declarate de Deac, în acest an bugetul evenimentului a fost diminuat. „Dacă anul trecut ne-am gospodărit din suma de 13.000 lei, în acest an avem la dispoziţie doar 9.000 lei”, a declarat managerul Şcolii de Arte.
La ediţia din acest an participă 27 concurenţi din şapte localităţi ale ţării şi anume: Cluj-Napoca, Zalău, Baia Mare, Oradea, Bistriţa, Sighet şi Satu Mare. Premiile totale vor fi în valoare de 1.000 lei la care se adaugă trofeul confecţionat de sculptorul Vasile Koter, membru al Asociaţiei Artiştilor Plastici Sătmăreni. Totodată, în cadrul festivalului va avea loc un recital extraordinar de chitară clasică susţinut de “Trio Andrei”, care vor fi şi membrii juriului.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.