Senatorul Valer Marian a fost exclus din PSD și USL

usl1usl2usl3
Întruniţi într-o şedinţă organizată în sala mare a Palatului Administrativ, parlamentarii, aleşii locali şi judeţeni ai Uniunii Social-Liberale (USL), dar şi directori de instituţii deconcentrate au votat azi, 15 mai, excluderea senatorului Valer Marian din USL.

În luarea de cuvânt deputatul USL, Ovidiu Silaghi a declarat că „în ciuda derapajelor domnului senator Valer Marian, USL Satu Mare merge mai departe. USL suntem noi şi nu domnul senator Valer Marian. Mesajul este unul de stabilitate. Noi am decis deja ca şi la alegerile viitoare să mergem tot cu USL. Referitor la domnul senator vreau să vă spun că nu poţi fi întotdeauna Gică contra, deoarece judeţul Satu Mare este un judeţ atipic. Pe lângă faptul că este un judeţ mic, sunt puţine voturi româneşti. Nu am reuşit să ne promovăm oamenii la nivel central. Nu am obţinut bani şi asta din cauza domnului senator”.

Deputatul Octavian Petric a subliniat faptul că „acum suntem la o întâlnire la care trebuie să luăm o decizie importantă, deoarece unul dintre colegii noştri a aruncat şi aruncă cu noroi în cei care l-au susţinut în campania electorală. Eu sunt deputat PSD şi mă doare extrem de mult că la noi în partid se întâmplă asemenea lucruri. La Sâmbră, noi, cei de la USL, nu ne-am putut aduna la cortul nostru ci eram împrăştiaţi pe la alte corturi. Motivul? Domnul senator Valer Marian a încercat să genereze scandal. Şi asta chiar şi după venirea domnului preşedinte, Traian Băsescu. Acţiunile domnului senator nu reprezintă USL-ul. Ne-am adunat aici să vă spunem că noi suntem USL-ul şi nu domnul senator. Domnul senator a denigrat imaginea primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a consilierilor dar şi a conducerii de la nivel central. Ceea ce se întâmplă nu ne aduce nicio cinste. Domnul senator avea destul material pentru a scrie despre fosta guvernare însă el a ales să lovească în oamenii din USL. PSD trebuie să se întrunească şi să facă un pas către reorganizarea organizaţiei deoarece acum suntem vraişte. Dacă nu, atunci o să ajungem ca o insulă şi nu o să ne caute nimeni”.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef prezent la şedinţa de azi a declarat că „este important ca electoratul să înţeleagă cine este USL la Satu Mare. USL la Satu Mare suntem noi cei care îi reprezentăm pe acei oameni care au fost şi sunt alături de noi. Poate că noi trebuia să ne prezentăm în această formulă mai demult. Poate este o problemă a PSD însă noi am discutat şi am înţeles că problema creată, cea cu privire la domnul senator, este a întregului judeţ. Acele mesaje apărute în presă nu au fost mesajele USL, ci a senatorului Valer Marian”.

Viceprimarul municipiului Satu Mare, dr. Radu Roca a subliniat faptul că „merg prin cartiere şi oamenii mă întreabă: ce se întâmplă la voi? Dacă noi în interior nu ne înţelegem, cum să mai aibă oamenii încredere în noi? În loc să aducem bani acestui municipiu şi acestui judeţ, noi ne certăm”.

„Aici nu e vorba de un război între Mircea Govor şi Valer Marian. Aici e vorba de un senator al României, făcut parlamentar prin efortul nostru, al tuturor. Acest om şi-a bătut joc de şefii noştri de la Bucureşti. În zona Oaşului el ne-a tras în jos deoarece oamenii de acolo sau nu îl cunoşteau, sau dacă în ştiau, îl cunoşteau de rău ce e. Eu unul nu mai pot continua aşa. Dacă nu vom lua o decizie fermă de a scoate acest om din PSD şi USL, nu mai merită să facem politică în Satu Mare. Valer Marian este un măr putred care, dacă rămâne ne îmbolnăveşte pe toţi. Noi suntem o echipă care trebuie să rămânem uniţi şi să mergem împreună. Pe toţi pe care îi văd în jurul lui Valer Marian, îi văd afară din PSD şi USL. De aici trebuie să trimitem un mesaj clar către Bucureşti cu privire la ce vrem să facem. Mergem cu şefii noştri de la Bucureşti sau mergem împreună cu Valer Marian în noroi. Văd că domnul Ciocan (Gheorghe Ciocan) nu este prezent în sală deşi a fost invitat. În fine. Este alegerea dumnealui. Azi trebuie să ne lepădăm de Satana”, a declarat vicepreşedintele CJ, Mircea Govor.

Au fost însă şi câteva voci mai puţin decise în ceea ce priveşte corectitudinea întânirii de azi ai reprezentanţilor USL. Primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca a declarat că „eu cred că vis-a-vis de poziţia pe care putem să o luăm faţă de Valer Marian, trebuie să o luăm în cadrul PSD. Cu privire la unele declaraţii făcute aici că PSD ar fi în degringoladă vreau să vă spun că nu e aşa. Noi suntem un partid puternic, o adevărată forţă în judeţ”.

O altă voce care a lăsat într-o oarecare măsură impresia că nu agrează motivul întâlnirii aleşilor USL a fost şi cea a primarului din Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca. La finalul unui discurs oarecum neutru, primăriţa din Negreşti a declarat că „să nu uităm că, dacă unul dintre colegii noştri astăzi este un proscris, până ieri a fost un zeu”. Printre altele, Fedorca a cerut respectarea regulamentelor de partid, luarea deciziilor privind membrii de partid în şedinţe statutare şi nu în ultimul rând sesizarea organelor abiliate pentru cercetarea abuzurilor.

În cele din urmă aleşii liberali s-au retras lăsându-şi partenerii de coaliţie să continue şedinţa. La finalul acesteia s-a propus și votat excluderea senatorului Valer Marian din PSD Satu Mare strângându-se și semnături în acest sens de la toți cei prezenți în sală.

9 Comentarii la "Senatorul Valer Marian a fost exclus din PSD și USL"

 1. Piciu   15 mai 2013 at 5:30 pm

  Aurelia Fedorca: singura rezonabilă și cu bun-simț. Govor, Ștef &co-niște neisprăviți. O fi bolnav, Marian Valer, dar atunci trebuie ajutat, nu marginalizat….Oare proaspăt-unsul Leș (ce nume!) la APIA, ce părere o avea de protectorul său?
  USL nu poate exclude un membru de partid, ci doar partidul în cauză. Dar e grea politica, chiar și pentru cei ce-o practică.

  Răspunde
 2. Marius   15 mai 2013 at 6:31 pm

  Si uite cum au mai scapat de unul care vroia sa le arate satmarenilor cum e de fapt Govor si ceilalti. Asa nu o sa ii mai deranjeze nimeni. Si Silaghi sa taca, auzi la el ca din cauza lui Valer nu a primit bani Satu Mare, pai si inainte cand era liniste si voi erati pe la Bucuresti, chiar si ministru, am primit bani cumva de la Bucuresti? Dati un exemplu? Nu mai fraieriti populatia.

  Răspunde
 3. Jimmy   15 mai 2013 at 10:08 pm

  Pai sa-l excluda odata. Parca s-au mai intalnit o data sa o faca si nu a iesit nimic.

  Răspunde
 4. Sacx   15 mai 2013 at 10:08 pm

  Bine zice Govor desi poate este putin tardiv. Bine era daca nu ni-l mai serveau pe tava ca fiind bun in toamna la alegeri.

  Răspunde
 5. XXy   15 mai 2013 at 10:10 pm

  Tare ma tem ca raul facut de senator judetului nostru este deja usor ireversibil. Pana ce isi alege psd-ul un nou presedinte, pana ce ala se baga in seama pe la bucuresti va fi iarna si banii de investitii vor merge spre alte judete pana atunci.

  Răspunde
 6. Kremy   15 mai 2013 at 10:12 pm

  Municipiul Satu Mare functioneaza in momentul acesta pe buget de avarie. Incep sa nu mai fie bani pentru chestii minore. Nu stiu ce s-ar intampla daca s-ar aproba de exemplu proiectul cu termoizolarea. De unde ar scoate primarul partea de cofinanatare? Asa ca daca nu incep sa vina banisorii de la Bucuresti suntem in rahat pana in gat.

  Răspunde
 7. Cristi   15 mai 2013 at 10:17 pm

  @Marius.
  Banuiesc ca esti unul dintre acolitii lui Valer ca altfel nu pot sa-mi explic postarea ta. Dar de aceea a fost ales senator, ca sa faca informari despre cum este unul sau altul? Asta sa faca presa si societatea civila. El a fost trimis in parlament ca sa ne reprezinte si ca sa faca ceva ca sa ne fie macar cu un pic mai bine noua pulimii. Asta de fapt nu a inteles Valer nici la primul mandat, cu atat mai mult la al doilea cand probabil deja credea ca i se cuvine de drept fotoliul din senat.

  Răspunde
 8. Zit   15 mai 2013 at 10:19 pm

  Il felicit pe Govor. Nu o fi el cel mai sfant din judet dar cu ceea ce a facut in ultimele zile referitor la oprirea nebuniilor senatorului Valer Marian si-a sters orice pacat in ochii mei.

  Răspunde
 9. ALCIBIADE   16 mai 2013 at 7:29 am

  MULTA MANIE PROLETARA SI CEVA STALINISM,ASTEPTARILE NOASTRE ERAU ALTELE ,UNDE- O FI DEMOCRATIA ?

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.