Silviu Zetea este noul preşedinte al Asociaţiei Comunelor din România, filiala Satu Mare

Silviu Zetea
Primarul comunei Medieşu Aurit, Silviu Zetea este începând de azi, 13 mai, noul preşedinte al Asociaţiei Comunelor din România, filiala Satu Mare. Acesta îl va înlocui în funcţie pe fostul preşedinte al asociaţiei, Monica Maria Sobius. La şedinţa de alegeri ce a avut loc în sala mică a Palatului Administrativ a participat şi preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Emil Drăghici.

Din noua echipă de conducere fac parte: Monica Sobius, în calitate de preşedinte executiv, Dumitru Pop – prim-vicepreşedinte, Bartok Gurzău – secretar general, trei vicepreşedinţi şi trei secretari. Mandatul noii echipe de conducere este până în 2016, adică până la următoarele alegeri locale.
Potrivit celor declarate de Monica Sobius, în cadrul filialei Satu Mare sunt un număr de 19 comune, însă în cursul zilei de azi şi-au manifestat intenţia de a adera alte zece comune. În opinia preşedintelui Emil Drăghici cea mai spinoasă problemă cu care se confruntă primăriile din ţară este cea referitoare la salarizarea necorespunzătoare a personalului.
Silviu Zetea a declarat că „noua funcţie înseamnă pentru mine atât o onoare cât mai ales o obligaţie. Această asociaţie are un rol extrem de important deoarece vine în completarea autorităţilor locale. Trebuie înţeles că primarul nu este doar un exponent politic. Edilul unei comune este şi administratorul acelei comunităţi. Sigur că, salarizarea necorespunzătoare este una dintre problemele cu care ne confruntăm însă un primar trebuie să se ocupe de toate începând de la şanţuri şi până la proiectele europene iar această asociaţie ne va oferi un sprijin în rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm”.
După şedinţa de alegeri noul preşedinte Silviu Zetea împreună cu Emil Drăghici şi cu reprezentanţii Instituţiei Prefectului au avut o întâlnire cu secretarii comunelor în vederea identificării principalelor probleme juridice cu care aceştia se confruntă. Principala problemă ridicată de către secretari a fost cea referitoare la fondul funciar, având în vedere ponderea crescută a dosarelor aflate pe rolul instanţelor de judecată din judeţ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.