„Nepszabadsag” dezvăluie detalii despre cazul bărbatului omorât în bătaie de poliţişti din Ungaria

Mort
Potrivit jurnaliştilor ziarului maghiar „Nepszabadsag”, moartea bărbatului de origine sătmăreană  Jozsef Bara (47 de ani), anchetat şi bătut la postul de Poliţie din Izsak (Ungaria) a fost cauzată de leziunile suferite şi de hemoragia internă extrem de intensă. Acesta a fost interogat de doi poliţişti unguri, la începutul lunii aprilie (2013) cu privire la cazul furtului unei drujbe.

Jurnaliştii ziarului menţionat susţin că au intrat în posesia raportului medicilor de pe ambulanţele care au fost solicitate la postul de Poliţie unde a fost anchetat Jozsef Bara. Potrivit raportului întocmit, victima avea mai multe răni care sângerau, o leziune de circa 1 cm la urechea din dreapta dar şi alte răni în zona abdominală şi pe spate. Întrebaţi de medici cu privire la originea rănilor, cei doi anchetatori au declarat că bărbatul s-a opus reţinerii, s-a bătut cu ei moment în care a căzut iar cei doi oameni ai legii au căzut şi ei cu genunchii pe abdomenul acestuia. În raportul întocmit medicii au menţionat şi greutatea poliţiştilor ca fiind de aproximativ 100-110 kg.

Potrivit declaraţiilor celor doi poliţişti, după ce l-au imobilizat bărbatul a fost aşezat pe un scaun dar acesta a căzut şi s-a lovit la cap. Poliţiştii l-au aşezat de două ori pe scaun însă acesta a căzut de fiecare dată moment în care oamenii legii şi-au dat seama că acestuia i s-a făcut rău şi au încercat să îl resusciteze. Potrivit medicilor viaţa bărbatului nu ar fi putut fi salvată nici dacă ar fi fost transportat de urgenţă la spital având în vedere hemoragia internă masivă de care suferea.

Vă reamintim că Jozsef Bara, în vârstă de 47 de ani a fost învinuit de furtul unei drujbe, motiv pentru care a fost dus la postul de Poliţie din Izsak în vederea efectuării anchetei. Cei doi poliţişti învinuiţi că l-ar fi bătut pe bărbat au fost destituiţi şi arestaţi preventiv pentru 30 de zile. De asemenea, superiorii locali ai acestora au fost suspendaţi din funcţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.