STUDIU Cei mai mulţi români merg la serviciu pentru salariu… Unii din pasiune

worker

Aproape jumătate dintre români (44,5 la sută) declară că vin la serviciu pentru salariul lunar, în timp ce 32 la sută spun că muncesc din pasiune, potrivit unui studiu remis MEDIAFAX, care mai arată că patronii nu sunt priviţi ca modele de urmat în spiritul respectului faţă de muncă.

Un studiu online realizat la cererea Rogalski Grigoriu Public Relations în preajma zilei de 1 Mai, pentru a cerceta atitudinea românilor faţă de muncă şi angajatori, a scos la iveală faptul că 80,6 la sută dintre români sunt convinşi că actuala situaţie economică poate fi depăşită doar prin muncă.

Românii se consideră mai degrabă un popor harnic (55,4 la sută) decât leneş (44,6 la sută). Ca modele de urmat, aceştia cred că germanii (44,5 la sută), japonezii (35,12 la sută) şi chinezii (13,42 la sută) sunt printre cele mai muncitoare popoare.

Întrebaţi despre relaţia dintre mediul privat şi sectorul public, cei mai mulţi români (peste 62 la sută) consideră că angajaţii de la stat muncesc mai puţin decât cei din sectorul privat, în timp ce 29 la sută sunt de părere că toţi românii muncesc la fel de mult. Doar 8,5 la sută dintre români sunt de părere că angajaţii de la stat muncesc mai mult decât cei de la privat.

citeste restul stirii pe pesurse.ro

3 Comentarii la "STUDIU Cei mai mulţi români merg la serviciu pentru salariu… Unii din pasiune"

 1. john   1 mai 2013 at 9:40 am

  in general la stat se arde gazul degeaba

  Răspunde
 2. valahu   1 mai 2013 at 12:00 pm

  Adevarat Jon ,ar trebui cel putin 40% dati afara de la institutiile statului si asa ar fi ocoperiti cu lucru doar 60% a-si vrea sa-i vad pe bugetari lucrand macar cateva luni la firme private ,s-a vada cum se castiga banii.

  Răspunde
 3. feri   1 mai 2013 at 4:56 pm

  unii din pasiunea de a aduna averi colosale din salariul de la stat; la Carei salariatii primariei isi fac case-vile si isi iau jepane dintr-un banal salariu de la primarie,care ajunge la suta de milioane lunar;cine nu crede sa intrebe curtea de conturi recent plecata de la Carei dupa ce a ajutat saracii angajati sa faca…facturile lipsa din contabilitate!
  udmristu jeno nu cotizeaza dejaba la cine trebe doar ca uslisti se fac ca ploua!

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.