Acţiuni pentru combaterea evaziunii fiscale şi a sacrificării ilegale de animale

Actiuni

În perioada premergătoare Sfintelor Sărbători de Paşti, poliţiştii sătmăreni acţionează pentru prevenirea furturilor de animale, verificarea legalităţii transportului de animale vii şi produse din carne, respectarea legislaţiei în domeniul sacrificării animalelor, precum şi pentru combaterea evaziunii fiscale. Acţiunea, derulată la nivel naţional, este coordonată de IGPR.

În cursul zilei de azi, 30 aprilie, au fost angrenaţi în acţiunile de control din pieţe şi oboare peste 80 de poliţişti, au fost instituite 20 de filtre şi verificate 319 autoturisme, fiind aplicate aproape 150 de sancţiuni contravenţionale şi întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiuni asimilate contrabandei şi evaziune fiscală.

Poliţiştii de ordine publică, de investigare a fraudelor şi de poliţie rutieră acţionează alături de reprezentanţi din cadrul Autorităţii Naţionale Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANVSA), pentru prevenirea sacrificării mieilor fără respectarea prevederilor legale în domeniu şi a identificării transporturilor ilegale de animale. Sunt efectuate controale în abatoarele, pieţele, laboratoarele, târgurile, oboarele şi la magazinele din întreg judeţul, care comercializează animale sacrificate şi subproduse din carne, pentru verificarea legalităţii funcţionării acestora, identificarea persoanelor care valorifică ilegal animale şi pentru depistarea cărnii provenite din sacrificări ilegale. Acţiunea vizează şi verificarea operaţiunilor derulate de societăţile comerciale care desfăşoară activităţi de valorificare a cărnii şi subproduselor din carne privind respectarea legislaţiei sanitar veterinare.

Poliţiştii acţionează şi pe drumurile publice, la Satu Mare fiind instituite azi 20 de filtre şi controlate 319 autovehicule, pentru a se verifica legalitatea transportului de animale vii şi produse din carne.

Se urmăreşte, de asemenea, combaterea evaziunii fiscale în domeniul comercializării produselor alimentare de sezon, echipe mixte formate din poliţişti de investigare a fraudelor şi reprezentanţi ai Gărzii Financiare, ANSVSA şi ANPC verifică documentele de provenienţă, modul de înregistrare a operaţiunilor comerciale, dar şi condiţiile de depozitare a produselor. Spre exemplu, în urma unui control derulat la o societate comercială cu sediul pe strada Bariţiu din municipiu, s-a constatat că nu au fost emise bonuri fiscale clienţilor. În consecinţă, în acest caz a fost aplicată o sancţiune contravenţională în cuantum de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile art. 10 lit. b, din O.U.G. 98/1999. În contextul aceloraşi acţiuni a fost depistată şi o sătmăreancă de 49 de ani, Gyongyi I., care oferea spre vânzare în Piaţa Micro din 17 din municipiu ţigări de provenienţă duty-free. Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 98 de pachete de ţigări şi au întocmit pe numele suspectei acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea de infracţiuni asimilate contrabandei şi evaziune fiscală.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.