Plantare de puieţi de stejar în Ariile Protejate „Râul Tur”

Plantare3
Sâmbătă, 27 aprilie, Societatea Carpatină Ardeleană (SCA) Satu Mare a organizat o acțiune de plantare de arbori pe teritoriul Ariilor Protejate „Râul Tur”. Acţiunea s-a desfăşurat în vecinătatea comunei Turulung.

La fel ca în anii precedenți, acțiunea a fost deschisă tuturor celor care au vrut să se alăture echipei SCA Satu Mare. Participanții, în număr de 35, timp de 5 ore au reușit să planteze toate cele 3.000 de puieți de stejar oferite de Consiliul Județean (CJ) Satu Mare. Parteneri în acțiune au fost Primăria din Turulung și Asociația Crescătorilor de Taurine din aceeaşi localitate.
Potrivit celor declarate de directorul executiv al SCA Satu Mare, Mark Nagy Janos „pădurile de odinioară, care acopereau cea mai mare parte din teritoriul actual al Ariilor Protejate „Râul Tur” pot fi regăsite doar sub forma unor pâlcuri. În calitatea noastră de custozi ai ariilor protejate ne-am asumat răspunderea, printre altele, de a reface cât mai multe din aceste valori peisagistice pierdute de-a lungul veacurilor trecute. Cu acest scop în anii precedenți am avut mai multe acțiuni de reconstrucție a pășunilor cu arbori sau de plantare a unor perdele forestiere. În numele organizației SCA Satu Mare vreau să mulțumesc tuturor participanților, care ni s-au alăturat în acțiunea de sâmbătă”.

Un Comentariu la "Plantare de puieţi de stejar în Ariile Protejate „Râul Tur”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.