„Festivalul Vinului Sătmărean”, la Castelul Karolyi din Carei

drumul-vinului12drumul-vinului01drumul-vinului02 drumul-vinului03 drumul-vinului04 drumul-vinului05 drumul-vinului06 drumul-vinului07 drumul-vinului08 drumul-vinului09 drumul-vinului10 drumul-vinului11 drumul-vinului13 drumul-vinului14 drumul-vinului15
O parte dintre producătorii autohtoni de vinuri şi-au prezentat produsele în cadrul „Festivalului Vinului Sătmărean”, o manifestare menită să promoveze potenţialul turistic al judeţului Satu Mare. Evenimentul s-a desfăşurat sâmbătă, 27 aprilie, în curtea Castelului Karolyi din Carei.

La festival au participat şi subprefectul judeţului Satu Mare, Cristian Sasu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, senatorul UDMR, Pataki Csaba, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, consilierul Camerei Agricole Satu Mare, Scholtz Bela dar şi consilieri locali.

Cei interesaţi de cultura viticolă a Sătmarului au avut posibilitatea să deguste vinurile de Carei, Halmeu sau Pir, dar şi alte produse tradiţionale precum delicioasele strudli gătite la faţa locului de către gospodinele din Petreşti, brânzeturile dar şi plăcintele umplute cu cartofi, brânză sau varză.

Pe scena amenajată pe terenul de handbal situat în spatele castelului vizitatorii au putut urmări o suită de spectacole de dansuri populare dar şi dansuri tradiţionale irlandeze oferite de trupa „Celtic Fire”.

Totodată, în cadrul festivalului vizitatorii s-au putut aproviziona cu produse de panificaţie, cârnaţi, şuncă, turtă dulce şi brânzeturi. În jurul orei 17.00, a avut loc şi festivitatea de decernare a premiilor pentru cele mai alese vinuri.

Potrivit reprezentanţilor camerei Agricole Judeţene, în perioada 22-23 aprilie au fost depuse un număr de 120 de probe de vin, care au fost degustate şi clasificate de un juriu al cărui preşedinte a fost prof. ing. Dorin Pop din Oradea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.