Satu Mare a câștigat premiul de excelență la categoria „Armament de calitate”

Premiu

Municipiul Satu Mare a fost premiat la categoria „Armament de calitate” în cadrul „bătăliei” pentru titlul de „Orașul Reciclării”, fiind printre municipiile care au obținut cel mai mare punctaj la evaluarea calitativă a punctelor de colectare separată. Proiectul inițiat de Eco-Rom Ambalaje, compania deţinătoare a licenţei „Punctul Verde” în România şi cea mai importantă organizaţie de preluare de la agenţii economici a obligaţiei de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje, a fost adresat primăriilor de municipiu și s-a derulat în perioada 1 septembrie 2012-28 februarie 2013.

În „bătălia” pentru titlul de „Oraşul Reciclării” s-au înscris 20 locaţii-cheie în care Eco-Rom Ambalaje susține dezvoltarea serviciilor de colectare separată: Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Cluj, Craiova, Deva, Focșani, Iași, Mediaș, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, inclusiv Sectorul 1 și Sectorul 6 București.

Pe parcursul competiției, în Satu Mare au fost colectate separat 243,936 de kg de deșeuri de ambalaje, dintre care 145,450 kg de plastic, 53,580 kg de sticlă și 44,906 kg de hârtie-carton. Aceste rezultate au fost posibile datorită implicării autorităților locale și a partenerilor acestora – operatori de salubritate și organizații de profil.

La finalul celor șase luni de „bătălie”, Tulcea a fost desemnat marele câștigător al titlului de „Orașul Reciclării”, obținând cel mai mare punctaj la evaluarea finală. Premiile nu s-au oprit însă aici. În competiția colectării deșeurilor de ambalaje fiecare oraș participant a fost performant la cel puțin unul dintre cele trei criterii de evaluare: calitatea serviciului de colectare separată, cantităţile de deşeuri de ambalaje colectate, implicarea în proiect și comunicarea acestuia către populație.

Titlul de „Luptător” a fost acordat și Primăriilor municipiilor Zalău și Mediaș care au colectat separat cele mai multe deșeuri de ambalaje/locuitor, iar premiul de excelență la categoria „Armament de calitate” a fost obținut alături de Satu Mare și de Sfântu Gheorghe, Sectorul 1 București, Tulcea, Focșani și Sectorul 6 București, obținând cel mai mare punctaj la evaluarea calitativă a punctelor de colectare separată.

Proiectul a fost susținut de Asociația Municipiilor din România și Institutul pentru Politici Publice, iar partenerii media ai acestei competiții au fost: Green Report, Revista Română de Administrație Publică Locală și Administrație.ro.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.