Dorel Coica este preşedintele Zonei Metropolitane Satu Mare

zona-metropolitana1zona-metropolitana3zona-metropolitana2
Azi, 26 aprilie, a avut loc Adunarea Generală de constituire a zonei metropolitane Satu Mare. În cadrul şedinţei primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica a fost ales preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Satu Mare iar edilul municipiului Carei, Eugen Kovacs, va îndeplini funcţia de vicepreşedinte al aceleiaşi structuri.

La întâlnirea care a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului Local au participat primarii unităţilor administrativ-teritoriale care şi-au anunţat intenţia de a adera la zona metropolitană Satu Mare. În deschiderea şedinţei Dorel Coica a subliniat importanţa constituirii zonei metropolitane în vederea elaborării unor proiecte şi strategii de dezvoltare cu finanţare europeană. În luările de cuvânt edilii prezenţi au apreciat iniţiativa de constituire al asociaţiei văzând în această idee o oportunitate mult mai mare în vederea atragerii fondurilor europene pentru dezvoltare regională dar şi a dezvoltării unităţilor administrativ-teritoriale pe care le reprezintă.

Tot în cadrul şedinţei de azi edilii prezenţi au aprobat regulamentul de organizare şi funcţionare al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Satu Mare dar şi programul de priorităţi al acestei structuri. Totodată, Dorel Coica a fost ales cu unanimitate de voturi în funcţia de preşedinte, iar Eugen Kovacs în cea de vicepreşedinte al asociaţiei.
Principalele obiective ale acestei asocieri vizează dezvoltarea durabilă a întregii zone metropilitane şi a tuturor unităţilor administrativ-teritoriale care intră în componenţa acesteia; îmbunătăţirea infrastructurii de transport, telecomunicaţii şi energie; dezvoltarea, modernizarea şi îmbunătăţirea serviciilor comunitare de utilităţi publice; dezvoltarea economică integrată; dezvoltarea turismului, atragerea de noi investiţii şi creşterea accesului la resurse; elaborarea de strategii, programe, studii şi anchete de specialitate în scopul inventarierii problemelor cu care se confruntă populaţia şi diferitele categorii de cetăţeni din zona metropolitană; încurajarea şi promovarea participării şcolare şi a creşterii nivelului de educaţie şi cultură în rândul tinerilor; acordarea de burse şi alte forme de sprijin material, etc.

Un Comentariu la "Dorel Coica este preşedintele Zonei Metropolitane Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.