PS Iustin Sigheteanul va fi distins cu titlul de „Cetăţean de onoare” al municipiului Satu Mare

Iustin-Sigheteanul
În cadrul şedinţei ordinare de azi, 25 aprilie, consilierii municipali au aprobat proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Dorel Coica cu privire la acordarea titlului de „Cetăţean de onoare” arhiereului vicar al Maramureşului şi Sătmarului, PS Iustin Sigheteanul. Vă reamintim că în luna februarie al acestui an (2013), PS a fost desemnat „Omul anului” în cadrul „Galei Laureaţilor Sătmăreni”.

Edilul-şef al municipiului Satu Mare a motivat iniţierea acestui proiect de hotărâre prin faptul că „PS Iustin Sigheteanul este omul care are grijă din punct de vedere religios de sătmăreni. Mă bucur că şi colegii de la UDMR au fost de acord cu aprobarea acestui proiect de hotărâre”.

Iustin Sigheteanul s-a născut la 23 iunie 1961 în comuna Rozavlea (judeţul Maramureş), fiind cel de-al patrulea copil al familiei. În 1988 se înscrie la Institutul Universitar Sibiu pe care l-a absolvit în anul 1992. A fost numit arhiereu vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului în luna martie 1994 la propunerea Sfântului Sinod al BOR, primind numele de „Sigheteanul”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.