Organizaţia Caritas Satu Mare calificată în finală pentru obţinerea premiului Fundaţiei ERSTE

Foto_Trofeu-EFASI
Lansată în septembrie 2012, competiţia pentru premiul Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială şi-a anunţat finaliştii. Dintr-un total de aproape 2.000 de aplicaţii provenind din 13 ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est, 24 organizaţii din România, care desfăşoară proiecte de integrare socială, au fost selectate pentru etapa finală a premiului. Printre finalişti se numără şi Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare.

Şi în acest an competiţia a fost foarte strânsă, cu un nivel foarte ridicat al proiectelor, atât din punct de vedere al inovării sociale cât şi prin prisma resurselor implicate şi a rezultatelor obţinute. După o evaluare riguroasă a aplicaţiilor, membrii Comitetului de Selecţie au ales 130 de finalişti din cele 13 ţări participante (România, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia, Slovacia şi Slovenia).

Cele 24 de organizaţii finaliste din România au fost selectate dintr-un total de 355 aplicaţii, iar patru dintre proiecte sunt întreprinderi sociale. De asemenea, proiectele finaliste au în vedere integrarea socială a următoarelor grupuri de persoane dezavantajate: persoane cu dizabilităţi fizice sau mintale (şapte proiecte), persoane sărace (şapte proiecte), minorităţi etnice – romi (şase proiecte), copii şi tineri (cinci proiecte), femei (un proiect), persoane care consumă droguri (un proiect).

În afara premiilor în bani în valoare totală de 610.000 euro, cei 33 de câștigători beneficiază de suport în relaţia cu presa, asigurat de consultanți specializaţi în Relaţii Publice, pe o perioadă de 2 ani (iulie 2013 – iunie 2015). De asemenea, organizațiile finaliste vor fi integrate în ERSTE Foundation’s NGO Academy (o platformă menită să le permită dezvoltarea diverselor competenţe organizaţionale, cum ar fi: aptitudini de relaţionare cu mass-media, dezvoltarea de întreprinderi sociale ca alternativă de finanţare, dobândirea de aptitudini în zona de fundraising, dezvoltarea identității organizaționale) și vor fi promovate în Reţeaua de Integrare Socială a Fundaţiei ERSTE: www.socialintegration.org/network

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.