Expo 2013 „Fabricat în Satu Mare”, la a IV-a ediţie

fabricat-in-sm
Organizarea celei de-a IV-a ediţii a evenimentul Expo 2013 „Fabricat în Satu Mare” a fost tema conferinţei de presă de azi, 25 aprilie, desfăşurată la sediul Asociaţiei Economice Româno-Germane pentru Regiunea de Nord-Vest de pe strada Fragilor nr. 1 din Satu Mare. La evenimentul ce se va desfăşura în perioada 17-19 mai, au fost invitaţi ambasadorul şi consului Germaniei, respectiv reprezentanţii asociaţiilor româno-germane omoloage din: Cluj-Napoca, Arad, Sibiu, Braşov şi Târgu Mureş.

La conferinţa de presă de azi au participat primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, preşedintele Asociaţiei Economice Româno-Germane pentru Regiunea de Nord-Vest, Dan Brumboiu, preşedintele Asociaţiei Camerei Meşteşugarilor, Iosif Holczli dar şi reprezentantul Pieţei „Rex”, Obiş Zoltan, locaţie în care se va desfăşura evenimentul din acest an.

Potrivit celor declarate de Dan Brumboiu „evenimentul se va desfăşura în perioada 17-19 mai într-o nouă locaţie şi anume în hala Pieţei „Rex” din Micro 17. Scopul acestui eveniment este de a prezenta şi promova firmele, produsele şi serviciile firmelor care expun, a potenţialului economic al judeţului nostru precum şi prezentarea şanselor oferite tinerei generaţii în realizarea unei cariere profesionale. La evenimentul din acest an vor participa şi două firme din Ungaria. Până în acest moment şi-au anunţat intenţia de a participa aproximativ 60 de agenţi economici, însă lista este deschisă şi pentru firmele care nu fac parte din asociaţie”.

Evenimentul are loc concomitent cu „Zilele culturale germane” organizate de Forumul Democrat German Satu Mare. „Această manifestare oferă un cadru generos de exprimare a valorilor culturii germane ca o componentă esenţială a multiculturalismului judeţului nostru. Programul manifestării cuprinde un recital de poezii susţinut de Christel Ungar Ţopescu, expoziţia intitulată „Şvabii Sătmăreni”, concurs de coruri, spectacole de dansuri populare şi teatru dar şi acţiuni dedicate tinerilor”, a declarat Iosif Holczli.

În luarea de cuvânt primarul Dorel Coica a subliniat importanţa organizării unor asemenea manifestări în cadrul cărora oamenii de afaceri se întâlnesc şi se înfiripă o serie de relaţii economice.

Expoziţia va fi deschisă pentru public în data de 17 mai, la ora 13.00 şi se va desfăşura pe parcursul a trei zile. Programul expoziţional va fi vineri între orele 13.00 şi 20.00 iar sâmbătă, 18 respectiv duminică, 19 mai, în intervalul orar 10.00-20.00.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Economică Româno-Germană pentru Regiunea de Nord-Vest în parteneriat cu Asociaţia Camera Meşteşugarilor şi cu susţinerea Primăriei municipiului Satu Mare şi a Consiliului Judeţean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.