Eugeniu Avram cere rezultate mai bune în combaterea contrabandei

prefectura
Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram vrea rezultate mai bune dar şi o implicare mai intensă în vederea combaterii contrabandei cu produse accizabile şi a evaziunii fiscale din judeţul Satu Mare. La şedinţa de azi, 25 aprilie, convocată de prefect au participat reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în acest domeniu.

Potrivit evidenţelor, în cursul lunii martie 2013, au fost întreprinse un număr de 203 acţiuni în vederea contracarării contrabandei cu ţigări, fiind reţinute 9.816 pachete de ţigări. Totodată, au fost confiscate 4.580 kg zahăr, 570 kg mere, 300 litri băuturi alcoolice. Prejudiciul creat se ridică la suma de 57.000 lei.

În cursul acestei luni (aprilie), lucrătorii instituţiilor abilitate în contracararea contrabandei au întreprins 178 de controale, fiind reţinute 2.507 pachete de ţigări şi 274 litri de alcool. Prejudiciul cauzat este de 52.000 lei.

Printre problemele ridicate de către reprezentanţii punctelor de trecere a frontierei se numără şi cea legată de cota de combustibil pe care o primesc lunar, susţinând că, volumul insuficient de carburanţi îi împiedică să-şi desfăşoare activitatea la nivel optim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.