Primăria împreună cu CJ Satu Mare doresc cumpărarea Hotelului „Dacia”

coica-hossu
Primăria Satu Mare împreună cu Consiliul Judeţean (CJ) doresc cumpărarea clădirii Hotelului „Dacia”. Anunţul a fost făcut de către primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, 24 aprilie în sala de şedinţe a Consiliului Local Satu Mare.

La întâlnirea cu reprezentanţii mass-media a participat şi directorul SC Beny Alex SRL, Radu Hosu, firma care a demarat lucrărilela Hotelul „Dacia”. În luarea de cuvând Dorel Coica a precizat că are mandatul conducerii CJ pentru a discuta cu omul de afaceri Vasile Ţânţaş, administratorul de la SC Beny Alex SRL în vederea cumpărării acestui simbol al oraşului.

„CL şi CJ doresc să cumpere clădirea şi să facem acolo un Centru multicultural care să găzduiască şi Biblioteca Judeţeană. În aceste zile se va constitui o comisie tehnică mixtă care va analiza în amănunţime detaliile pentru ca acel imobil să treacă în patrimoniul municipiului şi judeţului Satu Mare. Vom face acest pas împreună cu CJ dar numai după analizarea situaţiei. După ce vom prelua clădirea, cele două consilii vor accesa fonduri pentru reabilitarea acestuia”, a declarat Dorel Coica.

Radu Hosu a subliniat faptul că în momentul în care firma pe care o reprezintă a cumpărat acea clădire de patrimoniu,nu s-a ştiut nimic cu privire la povestea legată de întăbularea filarmonicii. „Proprietarul doreşte ca Dacia să fie preluată de cineva. Am discutat şi cu conducerea CJ şi am hotărât să preluăm împreună acea clădire. Vom prelua clădirea la o sumă transparentă stabilită de experţi şi o vom plăti în rate. Avem posibilitatea să obţinem finanţare în privinţa modernizării imobilului atât de la Ministerul Culturii cât şi de la Uniunea Europeană”, a declarat primarul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.